Çerkezköy Bakış - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Tekirdağ’a geldi. Dr. Veysel Eroğlu programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 9 adet tesisin ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nce yapılacak 1 adet tesisin temel atma törenine katılırken, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 3 adet tesisin de açılışını gerçekleştirdi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ederek AK Parti'ye katılan Saray MHP Eski Belediye Başkan Adayı, 2015 Milletvekili Adayı Hakan Özgül ile Karaağaç Belediye Eski Başkanı Özkan Yücel'e parti rozetlerini taktı.

“TRAKYA’YA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Cumartesi günü Tekirdağ’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ’da temeli atılacak ve açılışı yapılacak 13 eserle ilgili Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu’nda gazetecilere bilgi verdi. Eroğlu, Hükümet olarak Trakya’ya ve Tekirdağ’a verdikleri desteğin artarak devam edeceğini belirterek “Bu kapsamda bugün 13 tesisin temeli atılacak” dedi. Temeli atılacak eserlerin toplam maliyetinin 56 milyon lira olduğunu söyleyen Eroğlu “Trakya’ya çok önem veriyoruz. Çünkü buralar bereketli topraklar, insanları çalışkan. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakan olduğu dönemde talimat vermişti bana. Doğu Anadolu’da DAP, Güneydoğu Anadolu’da GAP ve Konya Ovası’nda KOP projeleri vardı. Biz de burada TRAGEP’i başlattık. Bu, İstanbul hariç tüm Trakya yöresinde sürdürülüyor” dedi.

2019’DA BİTİRİLECEK

Bu projenin 2019’da bitirileceğini kaydeden Eroğlu “İçme suyu problemleri kökünden çözülecek, sanayinin su temini, atık suların arıtılması, Ergene’nin kurtulması gibi çalışmalar tamamlanacak. 2019 sonuna kadar 10 milyar lira harcanacak” dedi. Bakan Eroğlu, Ergene Havzası Eylem Planı’ndaki hedeflerini gerçekleştireceklerini ifade ederek “Sadece bir noktayı değil, bütün havzanın tamamını ele aldık. 15 eylem planını birlikte yürütüyoruz. Ben üniversitede de ders anlatırken havza planının böyle yapılması gerektiğinden bahsediyordum. Allah’a şükür bunun örneğini ilk defa burada gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla burada 15 eylem planı yürütülüyor. Şu anda dere yatakları ıslah ediliyor, yüzde 90’ı tamamlandı. Bu 15 eylem planının tamamı 2019’da bitirilecek” bilgisini verdi. Bakan Eroğlu daha sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde temeli atılacak 9, açılışı yapılacak 3 eser ile Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak eserler hakkında bilgi verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Bakan Eroğlu’nun basın açıklamasının ardından saat 11.00’da Tekirdağ Valiliği önünde DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım töreni düzenlendi. Açılış ve temel atma töreninin ardından Bakan Eroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

AK PARTİ ROZETİ TAKTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti. İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile bir süre sohbet eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Eroğlu, daha sonra Saray ilçesi eski MHP belediye başkan adayı ve genel seçimlerde MHP milletvekili 2. sıra adayı Hakan Özgül ile Karaağaç Beldesinde 2009-2014 yıllarında MHP'den seçilerek Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 yerel seçimlerinde aynı partiden Kapaklı Belediye Başkan adayı olan Özkan Yücel'e AK Parti’ye katılımlarından dolayı rozet taktı. Partililerle bir süre sohbet eden Eroğlu, Tekirdağ Deniz Deşarj şantiyelerinde incelemede bulunmak üzere AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı'ndan ayrıldı.
Editör: TE Bilisim