Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’ün merkezi konumundaki Gazi Osman Paşa Mahallesi muhtarlığı için mevcut muhtar Recep Şahin ile birlikte Gülsüm Güler, Nuray Varol, Orhan Şahin ve Sezamettin Kuru aday oldu. Şahin 7 bin 280 oy alırken, Güler 752, Varol 1840, Orhan Şahin 4, Kuru ise 705 oy aldı. Bu sonuçlara göre Recep Şahin yeniden Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi muhtarı seçildi.

GÖREVİNE BAŞLADI

1970 yılında Çerkezköy’de doğan iki çocuk babası olan Recep Şahin, mazbatasını alarak Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde muhtarlığının kalfalık dönemine başladı. 2014 yılında muhtarlığa adaylığını koyduğu ilk dönemden bahseden Şahin, “O zamanlar bir ağabeyimizin tavsiyesi üzerine aday oldum. O zaman nüfus 14 bin, seçmen ise 10 binden fazlaydı. 5 aday arasından 2 bin 686 oy alarak görevimize başladık. Acemilik dönemimizdi ama işimizi çabuk kavradık. Bu dönem ise 14 bin 3 seçmen vardı. 10 bin 581 kişi oy kullandı ve bu oyların yüzde 70’ini ben aldım. 7 bin 280 oy aldık bu dönem. En yakın rakibim ile aramda 5 bin 540 oy fark var. Bu da aslında mahalle sakinlerimiz tarafından sevildiğimizi gösteriyor. Şimdi de kalfalık dönemimize başladık.” dedi.

“7/24 VATANDAŞLARA HİZMET İÇİN HAZIRIZ”

Vatandaşa hizmet için her zaman hazır olduğunu ifade eden Şahin, “İlk dönemimiz insanların sorunlarına çözüm bulmakla geçti. Bundan sonra da öyle olacak. Vatandaşlarımızın derdine derman olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar, kendi imkanlarımız dahilinde sorunları çözmeye çalışıyoruz. Çözemediğimiz yerde de gerekli mercilere başvurularımızı yapıyoruz. İlk dönemdeki uğraşlarımız, çabalarımız da bu dönem sandıkta kendini belli etti. Vatandaşlarımız bizi onurlandırdı. Tüm hemşehrilerimizle olduğu gibi bu mahallede yaşayan insanlarımızı da seviyoruz. 7/24 vatandaşlara hizmet için hazırız. Cumartesi, pazar demeden her anlarında bize olan taleplerine karşılık vermeye gayret gösteriyoruz. Şimdiye kadar hep halkın içerisinde olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Onların bu sevgilerine nail olmak benim için onu verici.” ifadelerini kullandı.

“ÇERKEZKÖY’ÜN EN KÖKLÜ MAHALLELERİNDEN BİR TANESİ”

Çerkezköy’ün en köklü mahallelerinden bir tanesinde muhtar olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Şahin, “Mahallemiz Çerkezköy’ün en köklü mahallelerinden bir tanesi. Merkez bir mahalle. 2 camisi, 2 tane de okulu var.  Sorunlarımız elbette var. Bunlardan bir tanesi de sağlık ocağı. Nüfusumuzu kaldırmıyor ve biraz da uzak kalıyor. Bununla ilgili de gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. İnşallah en kısa sürede bunu da çözüme kavuşturmuş oluruz. Fatih ve Bağlık Mahallesi bile bizden ayrıldıktan sonra yine kalabalık bir mahalleyiz. 20 bin 879 nüfusumuz var. Çerkezköy’ün en güzide mahallelerinden bir tanesinde muhtar olarak görev yapmaktan, vatandaşlarımıza hizmet vermekten dolayı da gurur duyuyorum.  Her daim onların emrindeyim.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim