Çerkezköy Bakış - Tekirdağ’da faaliyet gösteren Samsunlu hemşehri derneklerinin yöneticileri, iftar yemeğinde bir araya geldi. Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nun kurulması için istişarelerin gerçekleştirildiği yemekte, federasyonun kurucu başkanlığına iş insanı Bilal Acar getirildi.
İftar programı Hawthron Suites By Whyndam Otel’de gerçekleşti. Programa aktif olarak faaliyetlerine devam eden 11 dernek başkanı katılım sağladı. Yemeğin ardından konferans salonunda federasyonun kurulması için bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Kapaklı Alaçamlılar Dernek Başkanı Mustafa Taşkıran, Kapaklı Vezirköprülüler Dernek Başkanı Enes Yıldız, Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Sebahattin Altınsoy, Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Özden, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Hasan Saraçoğlu, Saray Vezirköprülüler Derneği Başkanı Recep Şenkaya, Çorlu Samsunlular Derneği Başkanı Yılmaz Taşdemir, Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı, Vize Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Lafçı, Ergene Havzalılar Derneği Başkanı Mehmet Demir, Samsun Havza Çamyatağı Köyü Derneği Başkanı Mustafa Acar ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

Programın ilk konuşmacısı iş insanı Bilal Acar oldu. Acar, federasyonun kurulması için bir süredir çalışmaların sürdüğünden ve federasyonun işleyişinden bahsetti. Akabinde katılımcı dernek başkanları teker teker söz alarak federasyon hakkındaki fikirlerini paylaştı. Kapaklı Alaçamlılar Derneği Başkanı Mustafa Taşkıran, “İnanın bu perde çok başka bir perde. Bu gördüğümüz atmosfer karşısında insan duygulanıyor. İnanın iki haftadır ailemizden, çocuğumuzdan, işimizden gücümüzden feragat ettik. Tekirdağ’da 60 bin Samsunlu'nun temsilcileri burada, Allah sizlerden razı olsun. Bizler Kapaklı’da hizmet ediyoruz. Onursal başkanımız Muhterem abiden bayrağı teslim alalı 1 sene oldu, bu 1 senede yaptığımız icraatlarla gündeme geldik. Bu federasyon daha öncede kurulmak istenmiş, inşallah bugüne nasip olacak. Bugünün olması için mücadele verdik, Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

“BERABER YÜRÜYECEĞİZ”

Programın bir diğer konuşmacısı Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Enes Yıldız oldu. Yıldız, “Çıktığımız bu yolda hepimiz beraberiz, emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Sebahattin Altınsoy ise, “Bu sürece ben de çok yakından tanık oldum. Şu tabloyu gördüğümde değdiğini düşünüyorum. Biz Havzalılar olarak Samsunluları hak ettiği şekilde temsil edecek bir çatı oluşturmak için buradayız. Biz Bilal Acar ile beraber yürüyeceğiz. Bilal Başkan’a bu sorumluluğundan dolayı teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

“BİZ DİYE DÜŞÜNÜRSEK HER ŞEYİ BAŞARABİLİRİZ”

Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Özden, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Tekirdağ’da 58-60 bin Samsunlu var. Bunun bilincindeyiz, bu büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluğu zaman zaman anlıyoruz. Bu federasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Artık ben değil, biziz. Biz diye düşünürsek her şeyi başarabiliriz, ancak ben diye düşünürsek hiçbir şey olmaz.” dedi.

DESTEK VERDİLER

Programda söz alan Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Hasan Saraçoğlu ve Çorlu Samsunlular Dernek Başkanı Yılmaz Taşdemir de federasyon ve yönetimine başarılar dilerken, destek vereceklerini söyledi.

“MÜCADELE ETMEYE HAZIRIZ”

Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı, “Bu birlikteliği sağladığı için başta Bilal Acar başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bizler de Ergene Samsunlular Derneği olarak üzerimize düşen ne varsa mücadele etmeye hazırız.” dedi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN”

Ergene Havzalılar Dernek Başkanı Mehmet Demir ise, “Bizler de Havzalılar Derneği olarak Bilal Başkanımızın ve federasyonumuzun yanındayız. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.” ifadelerini kullandı.

“BERABER OLDUĞUMUZ SÜRECE KİMSE BİZİ YIKAMAYACAK”

Vize Samsunlular Dernek Başkanı Mustafa Lafçı, “Vize’deki Samsunlular olarak destek vermeye hazırız.” dedi. Samsun Havza Çamyatağı Köyü Derneği Başkanı Mustafa Acar, “Birbirlerinden değerli başkanları ve yönetimlerini burada görmek mutlu edici. Çıktığımız bu yolda Allah bizi utandırmasın. Kim ne derse desin bu federasyonu kuracağız. Biz beraber olduğumuz sürece kimse bizi yıkamayacak. Yönetimimize ve federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. Saray Vezirköprülüler Derneği Başkanı Recep Şenkaya da federasyon yönetimine başarılar diledi.

“KAPAKLI’DA BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇIKARMAMIZ ZOR DEĞİL”

Dernek başkanlarının konuşmalarının ardından karar defterlerine federasyonla ilgili kararlar yazıldı. Programın son konuşmacısı ise Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Bilal Acar oldu. Destek veren dernek başkanlarına ve tüm Samsunlulara teşekkür eden Acar, şunları söyledi: “Önemli olan ben değil, biz olmaktır. Allah nasip eder federasyonumuzu kurarsak benim hiçbir şahsi takdirim olmayacak. Federasyonun bir icraati olacaksa bu yönetim kurulunun alacağı bir karar olacak. Örneğin Kapaklı’da yeni mahalleler kuruluyor. Federasyon kurulursa bu adaylar bir araya getirilip, her mahalleden bir muhtar adayı çıkartacağız. Kapaklı’da büyük bir nüfus gücümüz var. Önümüzdeki süreçte Kapaklı’da bir belediye başkanı adayı çıkarmamız zor değil. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağım.

“ARKAMIZDA BİR ORDU VAR, IŞIK BEKLİYORLAR”

Federasyonların dernekler üzerinde herhangi bir yaptırımı bulunmuyor. Onlar bağımsız olarak hareket edecek ve kendi faaliyetlerine devam edecek. Hiçbir aylık ve aidat alınmayacak. Federasyonumuz az önce saydığım gibi Tekirdağ’ın, Trakya’nın neresinde bir Samsunlunun sorunu varsa onu çözecek. Benim şahsi olarak Trakya’da yapmak istediğim en önemli şey, İstanbul’da yapılan Samsun tanıtım günlerini buraya da getirmek. Samsunumuzun milletvekillerini, belediye başkanlarını, ilimizin değerlerini Kapaklı’ya getirmek ve hemşehrilerimizle buluşturmak. Burada çok iyi bir potansiyelimiz var. Arkamızda aslında bir ordu var, ışık bekliyorlar. Yeter ki bizler doğru şeyler yapalım. İnşallah güzel işler yaparak hemşehrilerimize layık olacağız.”

Editör: TE Bilisim