Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde sanayici ve ticaret erbabı bir araya geldi. İftarda bir konuşma yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “ “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak ‘Sen-ben yok, biz varız’ ilkesiyle çalışma prensibimizi belirledik. Bu anlayış doğrultusunda sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik geniş bir iftar programı düzenledi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI


Yalı Restaurant’ta önceki akşam düzenlenen iftar programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, CHP genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Osman Şimşek, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, bürokratlar, Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri, özel kurum ve kuruluşlarının temsilciler, sanayiciler ile çok sayıda davetli katıldı. 

“SEN-BEN YOK BİZ VARIŞ ANLAYIŞINDA FAALİYET GÖSTERİYORUZ”

İftarın ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptı.  Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Süleyman Kozuva “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak ‘Sen-ben yok, biz varız’ ilkesiyle çalışma prensibimizi belirledik. Bu anlayış doğrultusunda sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 




“EKONOMİK MESELELERE ACİLEN TEBDİR ALINMALI”

İş dünyası olarak yeni bir hükümetin hızla kurulup, ekonomik meselelere acilen tedbir alması gerektiğini ifade eden Kozuva şunları söyledi: “Bölgemizde endişe veren sıcak gelişmeler göstermektedir ki ülke insanı olarak birbirimizi daha bir kucaklamak, birbirimizin fikir ve düşüncelerine daha bir önem vermek durumundayız. Bu birlik ve beraberliği, karşılıklı güven ve itimadı, güç birliği oluşturmayı başarabilirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun kalmayacağına inancım tamdır”

AKAY “ÇERKEZKÖY’E DAHA FAZLA KATKI SAĞLANMALI”

Kozuva’nın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma yaptı. Başkan Akay, sanayici ile ticaret erbabının kol kola girerek Çerkezköy’e daha fazla katkı sağlamasını temenni etti.



KUBİLAY EĞİTİM KAMPÜSÜ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada organizasyona ev sahipliği yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgeye katkıları üzerinde duran Kubilay sözü eğitime getirdi. Kaymakam Kubilay, Ambardere Mevkii’nde 133 dönüm arazi üzerinde Eğitim Kampüsü yapılmasının planlandığını söyleyerek eğitim kampüsü için destek istedi. 



HİSARCIKLIOĞLUN DA KONUŞTU

Programa TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasıyla devam edildi. Hisarcıklıoğlu konuşmasına programa ev sahipliği yapan Çerkezköy TSO Yönetimi ve Meclisi ile programa katılım sağlayan protokol, sanayici ve ticaret erbabına teşekkür ederek başladı. Vergi rekortmenleriyle gurur duyduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Ülkemize vergi ve döviz geliri sağlayarak ülkemizin gelişmesine katkı sağlıyorlar. Her zaman ben onlarla iftihar ettim, iftihar etmeye de devam edeceğim. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU POZİTİF AYRIMCILIK İSTEDİ

Vergi rekortmenleri ile vergi rekortmenliğine adayları ekonominin yıldızı şeklinde değerlendiren Hisarcıklıoğlu “FİFA tüm dünyada futbolun kurallarını değiştirerek yıldız oyunculara futbolu güzelleştirdiği için, futbol ekonomisini canlı tuttuğu için pozitif ayrımcılık istiyor. Biz de ülkemizin zenginleşmesine katkı sağlayan kardeşlerimizi hepimizin koruyup kollamamız lazım. Onlara pozitif ayrımcılık yapmanız lazım. Onlar olmasa Türkiye’nin üst düzey rakamları farklı olur” diye konuştu.

“ÇTSO 5 YILDIZLI HİZMET SUNUYOR”

Başarılı çalışmaları nedeniyle Oda nezdinden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’yı tebrik eden Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Bugün Çerkezköy Türkiye için vazgeçilmez ilçelerin başında gelmektedir. Çünkü Çerkezköy bir sanayi şehridir? Buna yakışır Ticaret ve Sanayi Odası olması gerekir.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız da buna yakışır bir şekilde davranmaktadır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün Paris, Londra ve Berlin Ticaret ve Sanayi Odaları’ndaki kalitede 5 yıldızlı bir hizmet sunmaktadır. Süleyman kardeşim hizmet binasını yenileyerek Oda’nın kalitesini ve hizmet kapasitesini artırmıştır. Aynı zamanda Oda üyelerinin daha uygun fiyattan elektrik tüketimini sağlamak için kaynak oluşturmaktadır. Üyelerin TSE belgelerini daha uygun şartlarda almasını sağlamaktadır. Yine insanların hayırlısı insanlara hayırlı olandır anlayışı çerçevesinde bütün meslek üyelerine yönelik olarak eğitim vermektedir.”

KARŞILAŞTIRMA YAPTI

Çerkezköy’ün ülke genelinde en önemli şehirlerin başında geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “Kurumlar Vergisinde Türkiye’de son bir yılda artış yüzde 2 olurken, Tekirdağ’daki artış bir önceki yıla oranla yüzde 5 olmuştur. Gelir vergisi mükellef sayısı Tekirdağ genelinde yüzde 2 artarken Tekirdağımızda yüzde 2 artmıştır. 2006’da Tekirdağımızda Türkiye’nin en büyük 1000 şirketi içinde 6 şirket varken bu sayı şu anda yüzde 100 artmış 12’ye gelmiştir. Bunlar sadece merkezleri Tekirdağ olan şirketler için geçerlidir. Aynı zamanda Tekirdağ’da üretim yapan, Çerkezköy’de üretim yapan ancak şirket merkezi bir başka yerde olan 1000 firma içerisinde 34 şirketimiz var. En önemli şeylerden biri de Türkiye’de sanayinin payı yüzde 28 iken Tekirdağ-Çerkezköy’ün payı yüzde 39’dur. Tekirdağ’ın Çerkezköy’ün verimliliği Türkiye’nin verimliliğinin yüzde 30 üzerindedir. Türkiye’nin Gayri Safi Milli Hasılası’nı 800 milyar dolar diye düşünürsek yani bütün Türkiye Çerkezköy gibi üretebilse Türkiye’nin zenginliği yüzde 30 daha artacaktır. Türkiye’deki işsizlik yüzde 10, Çerkezköy’deki işsizlik yüzde 7. Bunlar gösteriyor ki, Çerkezköy aslında Türkiye’nin yıldızlarından bir tanesidir.”

“ÇERKEZKÖY HEPİMİZİN GÖZ BEBEĞİDİR”   

İhracat yapan firma temsilcilerine yaşayabilecekleri her hangi bir olumsuzluğa karşı satışlarını sigortalatmaları yönünde uyarıda bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, sözü Çerkezköy OSB’ye getirdi. ‘Türkiye bugün Yunanistan’ın durumuna düşmediyse OSB’ler sayesindedir’ diyen Hisarcıklıoğlu “Bugün Türkiyemizdeki iftihar ettiğimiz OSB’lerden biri de Çerkezköy OSB’dir. Türkiye’nin en köklü sanayi bölgelerinden biridir. Hem kara, hem hava, hem deniz yollarına ulaşımı mümkün. 300’e yakın firma 62 bin kişiye istihdam sağlamaktadır ki, Türkiye’nin göz bebeğidir. 63 milyar dolar da ihracat gerçekleştirmiştir. Çerkezköy bizim hepimizin göz bebeğidir.” diye konuştu.



“ÇERKEZKÖY’E MUTLAKA HIZLI TREN GELMELİDİR”

Ticaret ve Sanayi erbabı olarak sıkıntılarını da anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Sıkıntılarımız elbette var. 8 Nisan’da Başbakanımızla gerçekleştirdiğimiz Ticaret ve Sanayi Şurasında Süleyman kardeşim sıkıntıları tek tek sıraladı. Çerkezköy’e hızlı trenin gelmelidir. sidir. Hızlı tren olmazsa olmazımızdır. Artık ulaşım bu işin püf noktalarından bir tanesidir. En önemli sorunlarımızdan biri de enerjide yaşanan dalgalanma ve kesintilerdir”

ŞAMPİYONLARA ŞİLT TAKDİM EDİLDİ

Yaklaşık 2 bin üyenin katıldığı iftarın ardından, gelir vergisi ve kurumlar vergisi şampiyonları ile ihracat şampiyonlarına birer şilt takdim edildi. Şilt alan firmalar şunlar: “YKK, Trelleborg, Vira Ticaret, Atılım İnşaat, Schott Orim Cam, Topdal Plastik-Mustafa Toptal, Pay Plastik Geri Dönüşüm-Hakan Çakıroğlu, İz Yapı-Yunus Hamarat, Tip Soğutma-Gürkan Mansur İğdeli,Açılım Ticaret-Murat Bakıral, Kesimler Petrol, Altınsaray Mobilya, MY Hazır Giyim, Çetinler Dayanıklı Tüketim Malları, Serinler Tarım, Emre Metal ve Plastik Geri Dönüşüm-Salih Kösenli, Varan Ticaret-Ergün Varan, Ersoy Mühendislik-Hüseyin Avni Ersoy, Emir Tekstil-Gamze Şerife Ahıs, Üstün Kuyumculuk-Hüseyin Üstün” İhracat nedeniyle şilt alan firmalar: “B/S/H Ev Aletleri, Polimer Kauçuk, Hema Exim Ticaret” Ödül töreninde Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ibrik hediye ederken, Hisarcıklıoğlu da tüm ÇTSO Meclis Üyelerine Dede Korkut Hikayelerinin yazılı hale getirildiği kitap hediye etti. Ödül töreninin ardından program sona erdi.
Editör: TE Bilisim