Çerkezköy Bakış - Şantiyenin kurulmasının planlandığı alanın önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, Karaağaç belde eski belediye başkanı Özkan Yücel, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan ve çok sayıda partili ile mahalleli katıldı.

ASFALT ŞANTİYESİNE DEĞİL YERİNE KARŞIYIZ


Basın açıklamasında konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin kurulması planlanan asfalt şantiyesinin yerinin yanlış olduğunu ifade etmek amacıyla toplandıklarını belirterek “Bizler Kapaklımızın yollarının acilen asfaltlanması ihtiyacının olduğunu biliyoruz. Asfalt şantiyesine karşı değiliz. Ancak buranın yerinin yanlış olduğunu söylüyoruz.” dedi. Kurulması planlanan asfalt şantiye alanının park ve rekreasyon alanı içerisinde yer aldığını belirten Bezgin “İleride okul inşaatı sürüyor. Yine buraya bir lise yapılması planlanıyor. Bakanlığımız tarafından onaylandı. Yine yerleşim alanlarına yakın olmasından dolayı şantiyenin yerine karşıyız. Asfalt şantiyesinin oluşturacağı yoğun kamyon trafiği, çevreye vereceği zarar, olumsuzlukların burada öğrenim görecek öğrencilerimizin can güvenliği ve çevre güvenliği açısından tehdit edecektir. Yine yerleşim yerlerine yakın olması burada yaşayan vatandaşlarımızı hem trafik açısından hem de sağlık açısından tehdit etmektedir. Kapaklı Belediye Başkanının bu yanlış karardan dönmesini, şehir dışı ve okul dışı alanlara bu asfalt şantiyesini taşımasını önemle bekliyoruz.” dedi.

“BELEDİYE MECLİSİNE GELMİŞ BİR KARAR DEĞİLDİR”


Kapaklı Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Metin Kanat ise yaptığı açıklamada kararın belediye meclisinden çıkmadığını iddia ederek “Bu alanın Tekirdağ genelinde öğrencilere  trafik eğitim parkı yapılacağı söylendi. Bu malzemeler bu konteynerler buraya gelene kadar biz şantiyeyi bilmiyorduk. Belediye meclisine gelmiş bir karar değildir. Belediye encümen kararıyla ihaleye verirken, firmaya size yer tahsis edeceğim demiş, öyle ihaleye vermiştir. Park alanı çoluk çocuğumuzun geleceği bir şantiyeye peşkeş çekmiştir.” dedi. Bu kararın Karaağaç Mahallesi ile birlikte İsmet Paşa ve Yıldızkent sakinlerini de ilgilendirdiğini ifade eden Kanat “Okulların dibinde, evlerin yanında yapılacak asfalt şantiyesine bir belediye başkanı vicdanen nasıl müsaade ediyor?” dedi.

“DURDURMA TALEBİYLE DAVAMIZI AÇTIK”


AK Parti Kapaklı İlçe teşkilatı üyesi, 27.dönem milletvekili aday adayı da olan Avukat Ercan Üçel ise konunun mahkemeye taşındığını belirterek “Tekirdağ İdari Mahkemesinin 2018/986 esas numarasıyla yürütmeyi durdurma talebiyle davamızı açtık. Konu seçim kaygısı taşıyan belediye başkanının kendini garantiye almak adına halk sağlığını hiçe sayarak buraya asfalt üretim santrali kurmasıdır. Biz asla insanların hizmetine sunulacak yol yapımına karşı değiliz. Burada kendi siyasi geleceğini garanti altına almak için buraya kurulan santralin iptalini istedik. ÇED raporunun olması gerekiyor, ama yok. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Katı atık yönetmenliğine göre her türlü katı atık bertaraf işlemlerinin depolama tesislerinin çevreye ve ekolojik yaşama zarar vermeyecek şekilde en az 1 kilometre uzaklıkta olması gerekmektedir. Yine buna da uymayarak toplu konut ve okulların arasına kurdurduğu için bu işlemin iptali için davamızı açtık.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim