10 Kasım 2012 tarihinde Siirt’in Pervari İlçesinde düşen helikopterde 17 arkadaşıyla birlikte şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy için Çerkezköy Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

Törene, şehidimizin annesi Nilüfer Hatun Ersoy ve babası Mustafa Ersoy ile Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar ve okulun öğretmen ve öğrencileri, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

ş1-3

“BU MİLLET ŞEHİTLİK MERTEBESİNİN EN YÜCE MERTEBE OLDUĞUNU BİLEN BİR MİLLETTİR”

Burada kısa bir konuşma yapan Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar, “Bugün burada şehidimiz Dinçer Ersoy'un şehitlik mertebesine eriştiği gün ve aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünde aramızdan ayrılışının 85. yılını anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Türk Milleti, Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya geldik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Anadolu’dan gitmiyoruz dediği vatanın milletidir. İşte bu milletin temel değerleri vardır. Bu değerlerden bir tanesi de şehitliktir. Türk milleti gazi bir millettir. Türk milleti; vatanı, bayrağı söz konusu olduğu zaman dün olduğu gibi bugün de 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' diyerek, yaşayan bir millettir. Bu millet şehitlik mertebesinin en yüce mertebe olduğunu bilen bir millettir. Yüce kitabımız Kuranı Kerimde 'Onlara ölüler demeyin, onlar diridirler, fakat sizler bilemezsiniz' buyruğunun idrakini bilen bir millettir. Sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Şehitlerimize Cenabı Haktan Rahmet. Tüm gazilerimize sağlık ve huzurlu bir ömür dilerim” dedi.

ş4-2

KARANFİL BIRAKILDI

Konuşmanın ardından Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri şehidimizin özgeçmişini okuyup, şiirler seslendirdi. Şehidimizin kabrine karanfil bırakılırken, tüm şehitlerimiz için Kuran tilaveti okunurken, İlçe Müftüsü İdris Catmakaş tarafından dua edildi.

Şehit Dinçer Ersoy

ş10ş9

Çerkezköy’de 88 bin 44 hasta muayene oldu Çerkezköy’de 88 bin 44 hasta muayene oldu

ş7-1

Şehit Dinçer Ersoy

Kaynak: Tuba Süverekli