Çerkezköylü Şehit Dinçer Ersoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde mezarı başında anıldı. Şehit Dinçer Ersoy’un adının verildiği okulda eğitim gören 3-B sınıfı öğrencileri, 10 Kasım 2012 tarihinde Siirt’in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un şehitlikteki kabrini ziyaret etti. Minik öğrencilere ve Şehit ailesine 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Merkez Komutanı Binbaşı Fuat Dönmez de eşlik etti.

KARANFİL BIRAKTILAR

Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, şehit annesi Nilüfer Hatun Ersoy, babası Mustafa Ersoy, Dinçer Ersoy’un abisi Devrim Ersoy, Okul Müdürü Önder Ayaz ve sınıf öğretmenleri ile birlikte, Çerkezköy Şehitliği’nde Dinçer Ersoy’un mezarına kırmızı karanfiller bıraktı.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

3-B sınıfı öğrencileri mezarlıkta Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy için dua ederken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü hocası Eyüp Özdemir tarafından da Kur’an-ı Kerim okundu. Kabir ziyaretinde öğrencilerden Bade Naz Kapan, şehit annesi Hatun Ersoy’un boynuna sarılarak ağlarken, diğer öğrenciler de duygulu anlar yaşadı.

ODASINI DA ZİYARET ETTİLER

Bade Naz Kapan, cebinden çıkardığı şiiri de Hatun Ersoy ve Mustafa Ersoy’a okudu. Şehitliği ziyaret eden minik öğrencilere 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından da küçük hediyeler verildi. Şehitlik ziyaretinin ardından minik öğrenciler, Dinçer Ersoy’un baba ocağında ailesi tarafından müze haline getirilen odasını ziyaret etti. Okul Müdürü Önder Ayaz, “Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü gibi anlamı bir günde, vatani görevini yerine getirirken şehit düşen ve okula da ismini veren Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy’un kabrini ziyaret ettik” dedi.

Editör: TE Bilisim