Çerkezköy Bakış - Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden havalarla birlikte daha soğuk olan derin sulara kaçan hamsi, balıkçıları, vatandaşları da üzdü. Geçtiğimiz günlerde kilosu 10 TL’ye kadar düşen hamsi, şuan balıkçılarda 20 ile 25 TL arasında değişen fiyatlara satılıyor.
Havaların sıcak olması nedeniyle ağlara takılan balıkların da sayısı azaldı. Bu da fiyatlara yansıdı. Balıp Pazarı’ndaki Karadeniz Balıkçılık işletmecisi Cenk Diş, “Hava sıcaklıklarının mevsime oranla sıcak olması balık bolluğunun da önüne geçmiş durumda. Bizler bu mevsimlerde özellikle hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte tezgahlarımızda bolluk yaşardık. Ancak şuan durum biraz daha farklı. Yine de tezgahlarımızda balıklarımız var.” dedi. 

PERŞEMBE VE PAZAR DEĞİL HER GÜN AÇIĞIZ

Balık pazarının haftanın her günü açık olduğunu belirten Diş, “Vatandaşlar balık pazarının da halk pazarının açık olduğu perşembe ve pazar günleri açıldığını, diğer günlere kapalı olduğunu düşünüyor. Biz haftanın her günü burada tezgahımızın başındayız. Balık alabilmek için perşembe ve pazar günlerini beklemelerine gerek yok. Çerkezköy Kapalı Pazar yerinin yanında oluşturulan Balık Pazarında haftanın her günü tezgahlarda taze balık bulabilirler.” dedi.

PAZAR FİYATLAR İSE ŞÖYLE

Balık pazarında bu haftanın fiyatları ise şöyle: Uskumru 35 TL, Hamsi 20-25 TL, Levrek adet 15 TL, İstavrit 25-30 TL.
 

Editör: TE Bilisim