Çerkezköy genelinde öğrenci ve öğrenci velilerine yönelik Aralık ayında başlatılan ‘Çerkezköy Okuyor’ yarışmasının sınavı bugün yapıldı. Öğrenci velilerinin de katıldığı yarışmada sonuçlar çarşamba günü açıklanacak.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda Çerkezköy’deki öğrenciler ile öğrenci velilerine yönelik düzenlediği ‘Çerkezköy Okuyor’ yarışmasının sınavı geniş katılımla yapıldı.

CUMARTESİ GÜNÜ YAPILDI


Cumartesi günü yapılan sınava öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri de katıldı.
Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu ile Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde, 75.Yıl Ortaokulu öğrenci ve öğrenci velileri, Atatürk İlkokulu öğrenci ve öğrenci velileri kendi okullarında sınava girdi. Recep Arif Gabralı İlkokulu ile Cumhuriyet İlk-Ortaokulu öğrenci ve velileri Cumhuriyet İlk-Ortaokulu’nda sınava girdi. Nurullah Narin Ortaokulu, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde sınava girdi. Tepe İlk-Ortaokulu öğrenci ve velileri kendi okullarında; Fevzipaşa İlkokulu, Özel Gülerçin İlkokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Özel Gülerçin Ortaokulu, Özel Modern Fen Bilimleri Ortaokulu, Özel Gülerçin Anadolu Lisesi, Özel Görür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Kültür Temel Lisesi öğrenci ve öğrenci velileriyle Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu, Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrenci velileri Fevzipaşa İlkokulu’nda girdi.

38 SINAV MERKEZİNDE DÜZENLENDİ


İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri kendi okullarında; Kızılpınar Atatürk İlkokulu, Kızılpınar İlkokulu ile Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nda sınava girdi. Mevlana İlk-Orta Okulu öğrencileri kendi okullarında; Nurullah Narin Ortaokulu öğrenci ve velileri kendi okullarında; Pakize Narin Anadolu Lisesi ile Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velileri Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde; Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrenci ve velileri kendi okullarında; Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu ile Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencileri ile öğrenci velileri Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda sınava girdi. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ile Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde; Veliköy İlkokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu ile Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve velileri Veliköy İlkokulu’nda sınava girdi.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE 70 SORU SORULDU


İlkokul kitap okuma yarışmasına 3., ve 4.sınıf öğrencileri katıldı. Sorular, Yarışma Yürütme Komisyonu tarafından seçilen 7 adet kitaptan hazırlandı. Hazırlanan sorular listedeki okunacak kitaplardaki bilgiye bağlı kalınarak, kitabın konusu, yeri, zamanı, yazarı, şahıslar, özellikleri, akıbetleri, olaylar vb. konuları göz önüne alındı. Sınav, her kitaptan, çoktan seçmeli, 10’ar adet olmak üzere toplam 70 sorudan oluştu.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE 80 SORU YÖNELTİLDİ


Ortaokul öğrencilerinin soruları belirlenen 8 adet kitaptan seçildi. Sınav, her kitaptan, çoktan seçmeli, 10’ar adet olmak üzere toplam 80 sorudan oluştu. 

LİSE ÖĞRENCİLERİNE 80 SORU SORULDU


Lise kategorisine Çerkezköy’deki 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri katıldı. Sorular, Yarışma Yürütme Komisyonu tarafından seçilen 7 adet kitaptan hazırlandı.

VELİLERE 50 SORU YÖNELTİLDİ


Yarışmaya öğrencilerin yanı sıra Çerkezköy’deki tüm veliler de katıldı. Velilerin soruları, Yarışma Yürütme Komisyonu tarafından seçilen 5 adet kitaptan hazırlandı.

SONUÇLAR AÇIKLANACAK


Cevaplar optik okuyucu ile okutulacak. Yarışmada puanlarda eşitlik olması durumunda doğum tarihlerine göre daha küçük yaşta olan yarışmacının üstünlüğü kabul edilecek. Eşitliğin devamında ise komisyon tarafından kura çekilecek.

VELİLİLERİN OKUDUĞU ESERLER


Veli Kitap Okuma Yarışması’nda okunan eserler ve yayınevleri şöyle: “İskender Pala-Od- (Kapı Yayınevi), Doğan Cüceloğlu-Başarıya Götüren Aile (Remzi Yayınevi), Üstün Dökmen-Küçük Şeyler 1 (Remzi Yayınevi), Richard Bach-Martı (Epsilon Yayınevi), Turan Oflazoğlu-Sinan (İz Yayınevi)”  Lise Kitap Okuma Yarışması’nda okunacak eserler ve yayınevleri: “Hazırlayan Pervin Ergun-Dede Korkut Hikayeleri (Akçağ Yayınları), A.Turan Oflazoğlu-Fetih (İz Yayınevi), Peyami Safa-Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (Alkım Yayınevi), G.Petrov-Beyaz Zambaklar Ülkesinde (Koridor Yayınevi), Cengiz Dağcı-Yurdunu Kaybeden Adam (Ötüken Yayınevi), Mustafa Kutlu-Nur (Dergah Yayınevi), İskender Pala-Bülbülün Kırk Şarkısı (Kapı Yayınevi)”

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUĞU ESERLER


Ortaokul Kitap Okuma Yarışması’nda Kitap Okuma Yarışması’nda okuduğu eserler şunlar: “Vladimir Tumunov-Haritada Kaybolmak (Günışığı Yayınları), Aytül Akal-Süper Gazeteciler 1(Tudem Yayınları), Feyza Hepçilingirler-Off,Dilim (Kırmızı Kedi Çocuk Yayınları), Pelin Gümüş-Hayal Kurma Dersleri (Tudem Yayınları), Luis Supulveda-Martıya Uçmayı Öğreten Kedi (Can Yayınları), E.Molnar-Pal Sokağı Çocukları (YKY Yayınevi), Koray Avcı Çakman-Almarpa’nın Gizemi (Tudem Yayınları), Figen Gülü-Amber’in Zaman Kapsülü (Tudem Yayınları)”

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUĞU ESERLER


İlkokulu öğrencilerinin okuduğu eserler şunlar: “Miyase Serbarut-Kırmızı Kartal (Tudem Yayınları), Antonie De Saint-Küçük Prens (Can Çocuk), Bekir Yıldız-Arılar Ordusu (Özyürek Yayınevi), Behiç Ak-Vapurları Seven Çocuk (Gün Işığı Yayınları), Sevim Ak-Vanilya Kokulu Mektuplar (Can Yayınları), Elananur Cuerr-Sadako (Beyaz Balina Yayınevi), Bilgin Adalı-Atlantis’in Çocukları 1 (Can Çocuk)”

İLK 3’E LAPTOP


İlk 3’e giren öğrencilere dizüstü (Laptop) bilgisayar verilecek. İkinci 3’e giren öğrencilere tablet bisiklet, Üçüncü 3’e giren öğrencilere mansiyon ödülleri verilecek. İlk 80 öğrenciye de Edirne’ye  Kültür Gezisi düzenlenecek. Veliler arasında düzenlenecek yarışmada ilk 3’e girecek velilere plaket, ilk 40’a girecek veliler için ise kültür gezisi düzenlenecek.

5500 KİŞİ KATILDI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda Çerkezköy’deki öğrenciler ile öğrenci velilerine yönelik düzenlediği ‘Çerkezköy Okuyor’ yarışmasının sınavlarına yaklaşık 5500 kişi katıldı.

Editör: TE Bilisim