Tekirdağ U-17 Ligi C Grubu’nda mücadele eden Sitespor U-17 futbol takımı, sahasında Saray Belediyespor U-17 futbol takımı ile karşılaştı.
Mücadeleye daha istekli başlayan ve maç boyunca daha üstün oynayan Sitespor U-17 takımı bulduğu pozisyonlardan yararlanamayınca sahadan mağlup ayrıldı.


Çerkezköy Bakış -
Sitespor U-17 ile Saray Belediyespor U-17 takımı Kapaklı sahasında karşılaştı.
İLK 11’LER
Mücadele Cumartesi günü saat 14.00’da Kapaklı Futbol Sahası’nda oynandı. Sitespor U-17 Takımı sahaya Yusuf Emç, Niyazi Arzık, Can Öztürk, Burak Kalkan, Burak Erişmiş, Semih Sevinç, Nurullah Demirkaya, Furkan Köse, Ceyhun Büyükikiz, Ozan Aşık ve Doğan Ayaz on biri ile çıktı. Saray Belediyespor U-17 futbol takımı ise Gökay Karaman, Zafer Berke Yalçın, Tugay Çoban, Berke Vatansever, Mehmet Burak Kaplan, Umur Üstünoğlu, Enis İnandım, Efecan Türkileri, Bora Kubilay, Metehan Ceylan ve Ramazan Azbay on biri ile sahaya çıktı.
İLK ATAK SİTESPOR’DAN
Zirve mücadelesini yakından ilgilendiren mücadeleye Saray Belediyespor’un vuruşu ile başlandı. Her iki takımın da birbirine üstünlük kurmaya çalıştığı maçın ilk dakikalarında Sitesor etkili olan taraf oldu. Nurullah’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ceyhun’un sert şutu kaleciden döndü. Dönen topu takip eden Ceyhun pozisyonun devamında ceza sahası dışında yine topla buluştu. Ceyhun’un sert şutu bu kez de az farkla auta çıktı.
SARAY GOL BULDU
Orta alanda ayağa top yapan ve Nurullah ile Furkan Köse’nin etkili oyunu ile rakip savunmayı bunaltan Sitespor’da ceza alanı içinde bir çok kez topla buluşan Ceyhun pozisyonları cömertçe harcadı. Sitespor’un etkili olduğu dakikalarda kontra ataklarla gol arayan Saray Belediyespor, 12’nci dakikada köşe vuruşu kazandı. Kullanılan köşe vuruşunda defansın hatasını iyi değerlendiren Enis, bir anda önünde bulduğu topu filelere yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 15’inci dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Ceyhun’un sert şutunukaleci Gökay güçlükle kornere çeldi.
İLK YARI SKORU 1-0
Karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda Sitespor beraberlik golü için rakip kaleye yüklenirken, 1-0 önde olan Saray Belediyespor ise kontrollü bir oyunla skoru korumaya ve kontra ataklarla aradaki farkı ikiye çıkarmaya çalıştı. Maçın 31’inci dakikasında Ceyhun’un pasında ceza sahası içnde topla buluşan Furkan’ın vuruşu filelerle buluştu fakat hakem golü ofsayt gerekçesi ile vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısından başka gol sesi çıkmayınca, ilk devre Saray Belediyepor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
İKİNCİ YARI OYUN ÜSTÜNLÜĞÜ SİTESPOR’DA
Mücadelenin ikinci yarısında ise Sitespor U-17 takımı ilk yarıda olduğu gibi devreye iyi başladı. Özellikle başarılı oyuncusu Furkan Köse’nin etkili oyunu ile rakip yarı sahada pozisyon bulmaya çalışan Sitespor’da Furkan’a destek veren arkadaşı çıkmayınca Kırmızı Beyazlı ekip istediği golü bir türlü bulamadı. Çok adamla Saray yarı sahasına yüklenen Sitespor savunmada da boşluklar verdi.  Sağ kanattan aldığı topla ilerleyen Enis’in ortası, Sitespor defansından sekti. Topu iyi takip eden Bora’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu ve Saray Belediyespor aradaki farkı ikiye çıkardı.
FARKI 1’E İNDİRDİ
Farkı indirmek için tüm hatlarıyla rakip yarı alanda hücum yapan Sitespor’un gençleri mücadelenin 70’inci dakikasında penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Ceyhun’un vuruşu filelerle buluştu ve skor 2-1’e geldi. Mücadelenin kalan dakikalarında Sitespor U-17 takımı etkili atakları gole çeviremeyince sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Editör: TE Bilisim