Sitespor A takımı Süper Amatör Lig hazırlıklarına önceki akşam Çerkezköy Doğanspor ile yaptığı hazırlık maçı ile devam etti. Genç bir takım oluşturan ve altyapıdan getirdiği bir çok oyuncusu ile dinamik bir ekip oluşturan Sitespor, kendilerine göre daha tecrübeli ve hazır durumda bulunan Doğanspor’u 4-2 mağlup etmesini bildi.

Çerkezköy Bakış -
Sitespor, Çerkezköy Doğanspor ile yaptığı hazırlık müsabakasını 4-2 kazandı.

KAPAKLI STADINDA OYNANDI


Önceki akşam saat 20:00’da oynanan mücadeleye Sitespor, Emre Bozacı, Burak, Rahmi Koçak, Uğur, Ziya, Musa, Yusuf, Cengiz, Mert, Serkan Akyüz ve Volkan onbiri ile sahaya çıkarken Doğanspor sahaya Emre, Bahadır, Samet, Naim, Gökhan, Kenan, Sezer, Görkem, Ahmet, Seçkin ve Özer onbiri ile sahaya dizildi.

İLK BÖLÜMDE DOĞANSPOR BASTIRDI, SİTESPOR POZİSYON BULDU


Mücadelenin başlama düdüğünün ardından her iki takımda ilk dakikalarda kontrollü şekilde oyuna başladı. Doğanspor orta alanda Sezer ve Görkem ile ayakta top tutarak Sitespor kalesine yüklenmeye çalışırken, Sitespor’un genç stoperi Rahmi rakip oyunculara geçit vermedi. Savunma hattında oldukça başarılı bir görüntü sergileyen Sitespor, daha sonra Çerkezköy Doğanspor yarı sahasında pozisyon aradı. Özellikle sol kanattan Ziya Bozbay ve Mert ile ataklar geliştiren Sitespor, mücadelenin 17. Dakikasında net bir fırsat yakaladı. Mert’in sol kanattan ortaladığı topa savunmadan çıkan Burak’ın kafa şutunu Çerkezköy Doğanspor’un tecrübeli kalecisi Emre son anda tokatladı.

SİTESPOR OYUNA AĞIRLIĞINI KOYDU


Kaçırılan pozisyonun ardından Sitespor ataklarına devam etmeye kaldığı yerden yeniden başladı. Orta alanda takımın en tecrübeli isimleri olan Serkan Akyüz ve Musa ile Çerkezköy Doğanspor kalesine yüklenen Sitespor bir net pozisyon daha buldu. Serkan’ın pasında topla hareketlenen Mert’in şutu üstten auta çıktı. Pozisyonun ardından topla oynama oranında düşüş yaşayan Sitespor daha sonra Çerkezköy Doğanspor’un baskıları altında kaldı.

SİTESPOR SAVUNMASINDAN GEÇİT YOK


Çerkezköy Doğanspor ayağa tek toplarla Sitespor yarı sahasında istediği pozisyonları bulan Çerkezköy Doğanspor, Görkem, Ahmet ve Özer ile pozisyonlar buldu. Hücum yönüne göre sağ kanattan Sitespor kalesine yüklenen Çerkezköy Doğanspor, Özer ile net pozisyon buldu. Özeri savunan Sitespor’un genç stoperi Rahmi rakibinin pozisyonu bozarak etkili şut atmasına izin vermedi.

SİTESPOR PENALTI KAZANDI


Sitespor, Çerkezköy Doğanspor’un baskılarının ardından başarılı Teknik Hocası Soner Çelik’in talimatları doğrultusunda oyuna ağırlığını yeniden koydu. Sitespor’un genç oyuncusu Cengiz ile orta alanda topa daha çok sahip olan Kırmızı-Beyazlı ekip orta alandan geliştirdiği hücumda Çerkezköy Doğanspor ceza alanı içinde topla bululan Serkan yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltının ardından topun gerisine geçen Serkan Akyüz meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. (1-0)

SİTESPOR GOLDEN SONRA DAHA ETKİLİ


Golün ardından Çerkezköy Doğanspor kalesinde daha çok etkili olmaya çalışan Sitespor, Musa ile orta alanda etkili olmaya devam etti. Musa’nın pasında topla buluşan Serkan Akyüz’ün sol kanata aktardığı pasta topla buluşan Ziya’nın ortasına Sitespor’dan kimse dokunamadı. Aynı şekilde sol kanattan yeniden Ziya ile yüklenen Sitespor’da topla buluşan Cengiz yerde kaldı. Sol kanattan Ziya’nın kullandığı serbest atışta ceza alanına yapılan ortada Yusuf’un kafa şutu filelerle buluştu ve Sitespor durumu 2-0’a getirdi.

İLK YARI 2-0 SONUÇLANDI


Mücadelenin ilk yarısında Sitespor’un bulduğu iki golün dışında başka gol olmayında her iki takımda devreye 2-0’lık skorla girdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI


Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takımda da değişiklik gerçekleşti. Sitespor özellikle U-19’dan getirdiği oyuncularını oyuna dahil ederken, 1. Amatör Lig’de mücadele eden ve lige hazır durumda bulunan Çerkezköy Doğanspor’da tecrübeli oyuncuları oyuna dahil etti. İkinci yarının başında  etkili şekilde Çerkezköy Doğanspor kalesine yüklenen Sitespor’da etkili pozisyonlar buldu. Pozisyonların ardından 3. golü de bulan Sitespor’da takım daha rahat futbol ortaya koymaya başladı. Orta alanda Yusuf’un pasıyla topla buluşan Mert’in sağ çaprazdan sert vuruşu filelerle buluştu.

DOĞANSPOR PENALTI KAZANDI


Skor’un 3-0 gelmesinin ardından Çerkezköy Doğanspor, Sitespor kalesine yüklenmeye başladı. İlk yarıda ki savunma hattını bozan Sitespor daha genç oyuncularını hazırlamak adına oyuna sürdü. Gelişen Çerkezköy Doğanspor atağında yerde kalan Özer’in pozisyonuna hakem penaltı çaldı. Penaltı atışını gole çeviren Özer, skoru 3-1’e taşıdı.

ZİYA BOZBAY SKORU 4’E TAŞIDI


Maçın ilerleyen bölümlerinde maçın etkili oyuncularından olan Ziya Bozbay, sol kanattan aldığı topla yaklaşık 15 metre top taşıdı. Ziya topla beraber önünü açarak attığı şut falsolu kaleye gidince meşin yuvarlak filelerle buluştu ve skor 4-1’e geldi.
Golün ardından komple genç oyuncuların yer aldığı takımın liderliğini Serkan Akyüz yaptı. Serkan Akyüz’ün Çerkezköy Doğanspor ceza alanına derinlemesine attığı pasta topla buluşan Furkan Koçak’ın vuruşu kalecide kaldı.

CİHANDAN ENFES GOL


Sitespor’un ataklarının ardından pozisyon yakalan Çerkezköy Doğanspor’da oyuna sonradan giren Cihan Alözkan jeneriklik bir gole imza attı. Cihan’ın ceza alanı dışından çektiği şut 90 diye tabir edilen yere gitti ve skor 4-2’ye geldi.

SONA ERDİ


Maçın son bölümlerinde her iki takımda başka gol bulamayınca mücadele 4-2 sona erdi. Maçın ardından açıklama yapan Sitespor Teknik Direktörü Soner Çelik, “Takımımızda bir çok genç oyuncu var. Bugünde gördük ki hepsi birbirinden yetenekli genç oyuncularımız var. Bu sene inşallah ligi en iyi yerde tamamlayacağız.” dedi.
Editör: TE Bilisim