Çerkezköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde taşeron firmaya bağlı olarak görev yapan yaklaşık 40 işçi, yılbaşı itibariyle işten çıkarıldı. İşlerine son verilen işçilerden bir grup dün Çerkezköy Bakış Gazetesi’ne ziyarette bulunarak, siyasi gerekçelerle işten çıkarıldıklarını söylediler. Konuyu mahkemeye taşıyacaklarını belirten işçiler “Kış günü 40 aile mağdur edildi. Birçoğumuz kira ve kredi ödüyor. Çocuklarımız okullarda okuyor. Bu halde ne yapacağız? Madem işten çıkarılacaktık, neden daha önce bildirimde bulunulmadı?” diye konuştular.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde taşeron firmaya bağlı olarak görev yapan işçilerin işine, firma sözleşmesinin sona ermesi gerekçesiyle yılbaşı itibariyle son verildi.
“BELEDİYENİN İŞÇİLERİYİZ”
İşlerine son verilen işçilerden bir grup dün Çerkezköy Bakış Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Siyasi gerekçelerle işlerine son verildiğini söyleyen işçiler, bundan sonraki süreçte haklarını hukuki yollarla arayacaklarını ifade ederek “Bizler her ne kadar taşeron firma üzerinde çalışıyor olarak görülsek de Belediye’nin çalışan işçileriyiz. Aramızda bu şekilde 10 yıl ve aşağısında görev yapan arkadaşlarımız bulunuyor. Mahkemeye işe dönüş davası açacağız.” diye konuştular.
“KIŞ GÜNÜ İŞSİZ KALDIK”
İşten çıkış duyurularını farklı yollardan öğrendiklerini söyleyen işçiler “Bazılarımız bağlı bulunduğu birim amirinden işten çıkarıldığını öğrenirken bazılarımız çalıştığı gün listede ismini görmeyince işten çıkarıldığını öğrendi. Bizlere işten çıkarılacağımızı önceden tebliğ bile etmediler. Kış günü, bir anda işsiz kaldık” dediler.
“ÇIKARDIKLARININ İKİ KATINI İŞE ALDILAR”
Konu hakkında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ile görüşmede bulunduklarını anlatan işçiler şunları ifade ettiler: “Görüşmelerimizde bizlere işçi şişkinliği nedeniyle böyle bir karar alındığı anlatıldı. Ancak bizlerin işine son veren Belediye, bizden sonra işten çıkardıklarının iki katı kişiyi işe aldı.”
“KONUŞTUKLARI MEYDANDAN MI KALDI”
İşten çıkarma kararında Belediye Başkanı Vahap Akay’ın siyasi davrandığını belirten işçiler “Belediye Başkanımız yerel seçimler öncesinde yaptığı konuşmada kimseyi işinden etmeyeceğini, seçilip göreve geldiğinde ise üzerindeki CHP gömleğini çıkardığını ifade etmişti. Ancak, göreve geldikten bir süre sonra bu şekilde 15 kişinin işine son verdi, şimdi ise 40 kişi işten çıkarıldı. Seçim öncesi ve göreve geldiğinde kullandığı ifadeler nerede kaldı? Bizi işten çıkarmak için firma sözleşmesinin bitmesini mi bekliyordu? Hani sosyal belediyecilik? Hani herkese eşit davranmak? Anlatılanlar söz de mi kaldı?” ifadelerine yer verdiler.
“40 AİLE MAĞDUR EDİLDİ”
40 ailenin mağdur edildiğini anlatan işçiler “Kış günü 40 aile mağdur edildi. Birçoğumuz kira ve kredi ödüyor.
Çocuklarımız okullarda okuyor. Bu halde ne yapacağız? Madem işten çıkarılacaktık, neden daha önce bildirimde bulunulmadı? Bu şekilde ekmeğimizden olduk?” diye konuştular.
Editör: TE Bilisim