Çerkezköy Bakış - Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemizde de vaka sayısı artış gösteriyor. Salgın nedeniyle Türkiye’de 500’ün üzerinde yurttaş hayatını kaybederken,  binin üzerinde vatandaşımız işe sağlığına kavuştu.
Bu salgının önlenmesi, vakaların iyileşmesi için en önemli görevi ise canlarını tehlikeye atan sağlık çalışanları üstleniyor. Mesai mefhumu gözetmeyen sağlık çalışanlarımız, gece-gündüz yeri geliyor ailesini görmeden çalışıyor. Bu sağlık çalışanlarından biri de Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Neslihan Gür…


“BİZ BİRBİRİMİZE ÇOK KENETLENDİK”
Gür, duygularını şahsi sosyal medya hesabından paylaştı. Vatandaşlara “evdekal” çağrısı yapan Gür, “Corona günlerinde biz sağlık camiasının şartları değişmedi, sadece daha da ağırlaştı. Bu gün her birimizin pandemi hastanelerinde tuttuğu bir nöbet, 40 nöbete bedel. Yükümüz ve sorumluluklarımız kat be kat arttı. Bu gün bizler evde kalma lüksüne, sevdiklerimizle aynı evi paylaşıp, birbirimize bu da geçecek diye destek olma şansına sahip değiliz. Bizler nöbet dışında evde kaldığımız zamanlarda bile "acaba daha nasıl yararlı olabilirim çalışma sahama" diye düşünmeye başladık. Sizler nerdeyse her gün markete, fırına, pazara giderken bizler kendimizi iyice izole ettik toplu alanlardan. Çünkü viral yükümüz arttı sahada, taşıyıcı olma endişesi ile sizlere bulaşmasın diye sadece ev ve hastane arasında mekik dokuyoruz. Arada eş, dost ve arkadaşlarımızın yaptığı küçük ama etkisi büyük jestler o kadar duygulandırıyor ki bizi, virüsle birlikte artan duygu yoğunluğu ile gözlerimizden yaşlar süzülmeye başlıyor, her birimiz sulu göz olduk anlayacağınız. Biz birbirimize çok kenetlendik, öyle arttı ki sahada aramızdaki duygusal bağlar, sosyal mesafe olmasa eskiden birbirini sevmeyenler bile birbirimize sımsıkı sarılıp, bu günler de geçecek diye teselli edecek hale geldik. Biz sağlığın ekip işi olduğunu bir kez daha anladık. Doktorundan hemşiresinden tutun da, ebesi, anestezi teknisyeni, ATT, radyoloji teknisyeni, laborantı, temizlik personeli, şoför vs hepimiz birlikte destanlar yazıyoruz korona günlerinde. Her birimiz yasını tutuyoruz sağlık görev şehitlerimizin. Her birimiz ayrı üzülüyoruz sağlık camiamızdaki pozitif çıkan hocalarımıza, arkadaşlarımıza. Öyle yüreği yaralıyız ki yine de her türlü güçlüğe boyun eğip sizler yaşayın diye, ülkemiz ebed müddet varolsun diye beyaz önlüklerimizle, tulumlarımızla, koruyucu ekipmanlarımızla destanlar yazmaya devam edeceğiz bu zor günlerde. Yeterki evdakal Türkiyem.”dedi.

Editör: TE Bilisim