Çerkezköy Bakış - Teknoloji alanındaki yetenek açığını kapatmak, yazılım alanında gençlerin geleceklerine değer katmak amacıyla BSH Türkiye ve Kodluyoruz Derneği'nin destekleriyle Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bilişim, makine ve elektrik elektronik bölümünde okuyan 15 öğrenci ve mentör öğretmenleri bir araya gelerek FIRST Robotic Competition turnuvasına katılmak için Greatest Of All Times adında robot takımını kurdu.  

3 yıl önce kurulan Greatest Of All Times takımına Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ile Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katılırken, 6 mentör öğretmen ve 21 öğrenciden oluşan takım yoluna şu an daha da büyük bir ekiple devam ediyor. Tekirdağ bölgesinde kurulan ilk takım olan Greatest Of All Times takımı, robotik kodlamanın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiriyor.

Sokak hayvanlarını beslemekten, gönüllü öğrencilerle park temizleme, fidan dikiminden, öğrencileri bilgilendirme gibi birçok etkinliğe imza atan Greatest Of All Times takımı, bu kez Çerkezköy Belediyesi önünde stant açarak SMA hastalığı ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Bilgilendirici broşür de dağıtan öğrenciler, SMA hastalığı ile ilgili vatandaşların daha bilinçli hale gelmesini amaçlıyor.

Editör: TE Bilisim