Süleymanpaşa’da yaşayan ev hanımı Fatma Belli ve oto tamircisi Gökhan Belli çiftinin kızları Yaren Belli ile Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde ikamet eden Zeliha-Zeydin Yiğit çiftinin evlatları Ecrin bebeğin SMA Tip 1 hastalığı ile mücadelesi sürüyor. İki bebeğin de tedavi edilmesi gerekiyor.

İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, iki bebeğin tedavisi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu. Erseçkin, “Bugün eğer bu sayı değişmediyse teşhisi koyulmuş 1600 tane SMA’lı bebeğimiz mevcut. Bu 1600 tane SMA’lı bebeğin iki tanesi maalesef şu anda Tekirdağ üzerinde yaşıyorlar. Biri biliyorsunuz Çerkezköy Kızılpınar’da Ecrin bebeğimiz. Bir diğeri ise Süleymanpaşa’da yaşayan Yaren bebeğimiz. Bu her iki bebeğimiz içinde gerçekten vakit daralmış durumda. Yaren bebeğimizin ikinci kez alınmış Valilik onayının son 11 ayındayız. 26 aydır devam eden kampanyanın da maalesef hala yüzde 23 dilimindeyiz. Her iki ailenin de gerçekten kaybedecek tek bir saatleri bile yok. Tıpkı kum saati gibi işliyor hayatları, her çevirdiklerinde bu her iki bebeğin nefeslerinden biraz daha azalıyor. Onların hayata tutunabilmesi için hep birlikte el ele vermeliyiz. Tüm siyasi parti liderlerimizi, tüm sivil toplum kuruluşlarımızı, tüm esnafımızı ve tüm vatandaşlarımızı SMA’lı bebeklerimize Tekirdağ’da şu anda aktif olarak Valilik onaylı kampanyaları devam eden Ecrin bebeğimize ve Yaren bebeğimize desteğe davet ediyoruz.” dedi.

“HİÇBİR BEBEĞİN ÖLÜM SEBEBİ PARASIZLIK OLMAMALI”

Erseçkin, “Tekirdağ halkı şöyle bir silkelenelim artık. Üç tarafı Organize Sanayi Bölgesi’nden oluşan bir yapıdayız. Tekirdağ üzerinde lütfen bu bebeklerimize iş insanlarımızın kanaat önderlerimize sahip çıkmasını bekliyoruz. Hiçbir bebeğin ölüm sebebi parasızlık olmamalı. Ölümdür Allah‘ın takdiridir başımız üstüne buna karşı gelemeyiz ama eğer bir çocuk parasızlık yüzünden ölüyorsa bu maalesef insanlık olarak bizim boynumuza yüklenmiş büyük bir borçtur. Lütfen ne olursa olsun az çok demeden “Benim bu yaptığım bağışla bu iş olmaz.” demeden destek olalım. Çünkü damlaya damlaya göl olur. Bu bebeklerimizi sahip çıkıp bir an önce hayata tutunsunlar. SMA’lı bebekler beş cihaza bağlı yaşıyorlar. Bu makinelerden kurtulacakları şekilde hayat konforunu ulaşmaları için destek olun. SMA bebekleri yalnız değildir.” dedi.

‘YARDIM’ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Erseçkin, “Lütfen sizlere sesleniyorum. SMA’lı bebeklerimize sahip çıkalım. İYİ Parti’ye gönül vermiş tüm gönül dostlarımıza tüm siyasi oluşumlarda bulunan tüm siyasi kanat önderlerine ve siyasi parti gönüllülerini ve Çerkezköy üzerinde bu esnaflık düzeyinde ve iş insanı düzeyinde her iki bebeğimize Ecrinimize ve Yarenimize nasıl destek olacağı konusunda da bizlere ulaşabilirsiniz anne ve babalarımıza ulaşabilirsiniz.” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim