Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Başkan Vekili Hakan Fıçıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ziyaeddin Dubaz, Erdinç Erke ve Cemal Buzkuş ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret ederek şoför esnafının sıkıntı, talep ve beklentilerini aktardı.

“PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün üç ana caddesi ve 6 yol kavşağındaki trafik sorununa çözüm olarak üretilen 3 ayrı trafik sirkülasyonu projesinden bahsetti. Proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akay “Netleşen durumlar oldukça kamuoyuyla paylaşılacak. Tek yön sistemi 6 yol kavşağındaki trafiği bir nebze olsun rahatlatacak. Acak bunun da yeterli olmadığını düşünüyoruz” dedi. Önümüzdeki hafta emniyet yetkililerinin de katılımıyla bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını kaydeden Akay “Orada fikirlerimizi birbirimize ileterek ortak çözüm bulmaya çalışalım” dedi.

“SERVİS SAATLERİNDE YOĞUNLUK OLUYOR”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da personel ve öğrenci taşımacılığı konusunda çekilen sıkıntıları paylaştı. Hastane tarafının araç parkı engellenerek rahatlatıldığını kaydeden As “Ancak servis saatlerinde yine de yoğunluklar oluyor. Servis araçları için ayrı yol yapılması çok uygun olur. Ana caddeler üzerinde durak harici indi-bindinin ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

“ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKİYOR”

Kaldırım genişletme çalışmaları yapılırken cepler yapılıp buralarda durakların belirlenmesi gerektiğini kaydeden As “Öğrenci servisleri park konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Bizim öncelikli sorunumuz öğrenci servislerimizin park sorunu. Sivil araçlar okulların etrafında yoğun bir şekilde park ediyor ve öğrenci servisleri okul önlerinde araç park edecek yer bulamıyor. Öğrencilerimiz bu trafik yoğunluğunun ortasında servislerine binmeye çalışıyor. Bunun da çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi. Özellikle Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nin oradaki rampaya pek çok sivil aracın park ettiğini söyleyen Oda Başkanı Mustafa As “En azından buralara levhalar konulursa, o alanların öğrenci servisleri için ayrıldığı belli olur” dedi.

ARAÇ PARK ETMEYE BAŞLADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da personel servisleri konusunda esas dertlerinin Amfi Tiyatro’nun çevresi olduğunu ifade etti. Kaldırım paylarını alıp yolu genişlettiklerini ve köşeleri kırdıklarını söyleyen Akay, ancak vatandaşların bu sefer de oralara araç park etmeye başladığını, bu konuda biraz emniyetin desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.
Editör: TE Bilisim