Yoğun kar yağışının ardından ana arterler ve caddelerde oluşan kar birikintileri, hava sıcaklığının eksiye düşmesi ile buzlanmaya neden oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “En sıkıntılı bölge yoğun kar yağışında ana arterler, Cengiz Topel, Bağlık mahallesine giden yollar, Veliköy sanayi yolu ile bütün rampa ile yokuş yollar oldu. Yılbaşından bir gün önce Büyükşehir’in ekipleri ve bizim ekiplerimizle birlikte gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. Yaklaşık 70 tona yakın tuzlama çalışması yapıldı. Bu sefer ana yollarda sıkıntı yok sadece ara yollarda güneşin görmediği yerlerde sıkıntı devam ediyor. Ekiplerimiz şimdi ara yollarda gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor.” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Belediye ara sokaklarda buzla kaplı alanları temizlemeye başladı.
TUZLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmadan dolayı Çerkezköy Belediyesi tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ana arterlerde meydana gelen buzlanmaların yanı sıra sokak aralarında da buzlanan bölgelere tuzlama ve temizleme çalışmaları yapılıyor.
70 TON TUZ İLE ÇALIŞMA YAPILDI
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “En sıkıntılı bölge yoğun kar yağışında ana alterler, Cengiz Topel, Bağlık mahallesine giden yollar, Veliköy sanayi yolu ile bütün rampa ile yokuş yollar oldu. Yılbaşından bir gün önce Büyükşehir’in ekipleri ve bizim ekiplerimizle birlikte gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. Yaklaşık 70 tona yakın tuzlama çalışması yapıldı. Bu sefer ana yollarda sıkıntı yok sadece ara yollarda güneşin görmediği yerlerde sıkıntı devam ediyor. Ekiplerimiz şimdi ara yollarda gerekli çalışmaları gerçekleştiriyor” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN TAKVİYE ALDIK
Hava güneşli gibi olsa da buzlanmanın devam ettiğini ifade eden Akay, “Hava yumuşak gibi gözüksede çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir’den çalışmalar için greyder geldi. Ayrıca bir tane solisyon ve tuzlama araçları ile gerekli müdahalelerde bulunuldu. Kar yağışından önce elimizde tuz vardı ama biz yine de 70 ton tuz aldık ve yaklaşık 20 tonunun üzerinde de Büyükşehir’den gönderildi. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim