Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin sokak hayvanları için mama desteği çalışmaları devam ediyor.

“PERİYODİK OLARAK MAMA TAKVİYESİ YAPIYORUZ”

Kent genelinde tespit edilen 21 farklı noktaya, sokak hayvanları için beslenme istasyonları monte edildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından, Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sevimli dostlarımızın aşıları ve bakımları yapılıyor. Sonrasında da kanunlar gereği alındıkları yerlere bırakılıyor. Çerkezköy Belediyesi olarak sevimli dostlarımız için kentimizin 21 farklı noktasında besleme istasyonları oluşturduk. Bu besleme istasyonlarımıza da periyodik olarak mama takviyesi yapıyoruz” dedi.

“SAHİP ÇIKALIM”

“Vatandaşlarımızdan minik dostlarımız için oluşturduğumuz besleme istasyonlarına sahip çıkmalarını istiyorum” diyen Başkan Akay, “İlerleyen günlerde besleme istasyonu sayısını daha da artıracağız. Özellikle kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları için vatandaşlarımız da evlerinin önüne bir kap mama ve su koyarak destek olabilirler. Ayrıca araçlarımızı çalıştırmadan önce de, altında olması muhtemel minik dostlarımızın zarar görmemesi için kaputa vurmayı unutmayalım" ifadelerini kullandı.

“AYDA 600 KİLOGRAM MAMA TAKVİYESİ YAPIYORUZ”

Sokak hayvanlarının hayatta kalmalarına yardımcı olabilmek için Çerkezköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli besleme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Kentimiz genelindeki 21 besleme noktasına, yiyecek bulmakta güçlük çeken sevimli dostlarımız için ayda yaklaşık 600 kilogram mama takviyesi yapıyoruz. Şehrimizde hayvanların bulunabileceği belirli noktalara mama ve yiyecekler koyarak onların beslenme ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılıyoruz. Hayvanlarımız için desteklerimiz her zaman devam edecek. Bu duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim