Çerkezköy Bakış - Marmaraereğlisi Belediyesi sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Sezon öncesi kısırlaştırma işlemlerine ağırlık veren Belediye alınan özel cihazlarla da hayvanları acısız ve ağrısız kısırlaştırıyor.
Marmaraereğlisi Belediyesi sokak hayvanları için Yeniçiftlik Hayvan Bakım evi için yeni ekipmanlar aldı.

GEBELİK DURUMU KONTROL EDİLEBİLİYOR


Özellikle yaz aylarında araç çarpması sonucu yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan hayvanların rontgen ve ameliyatını gerçekleştiren sağlık ekibi, diğer taraftan alınan ultrason cihazı ile dişi hayvanlardaki gebelik durumunu kontrol edebiliyor. Böylelikle gebe hayvanları da tespit edebilen ekipler, durumu uygun olanları da hemen kısırlaştırarak belli bir süre sonra doğal ortamına bırakıyorlar.

ÖZEL ALAN OLUŞTURULDU


Sürekli bir bakıcının hazır bulunduğu hayvan bakım evinde günlük rutin temizlik işleri de yapılarak, barınakta zaman geçiren hayvanlara doğal ve temiz bir ortam sağlanıyor. Hayvan bakımevinde yavrular ve yetişkinler için ayrı ayrı bölüm bulunurken, sağlık kontrolünden geçecekler için de özel bir alan oluşturuldu. Karantina bölümü de olan hayvan bakımevini gerçek hayvan dostları da zaman zaman ziyaret edebiliyor.
Editör: TE Bilisim