Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen seminerde 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu anlatıldı. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, kanundan yararlanmak isteyen vergi mükelleflerinin Ekim ayı sonuna kadar başvuru yapması gerektiğini belirterek “Kanun vergi borçluları için birçok avantajı getiriyor. Bu avantajlardan vergi mükelleflerinin yararlanmalarını istiyoruz” dedi.

SEMİNER DÜZENLEDİ

Çerkezköy Ticaret ve Ticaret ve Sanayi Odası Konferan Salonu’nda saat 14.00’da başlayan seminere Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sifil, serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile vergi mükellefleri katıldı.

KOZUVA TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun önemi üzerinde durarak, semineri düzenleyen Vergi Dairesi Başkanlığına teşekkür etti.

BAŞVURU YAPILMALI

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu hakkında Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, Tekirdağ Vergi Dairesi Grup Müdürü İbrahim Koç ile Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik bilgilendirmede bulundu. Katılımcıları selamlayarak
konuşmasına başlayan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun önceki dönemlerde çıkarılan kanunlara göre geniş kapsamlı olduğunu söyledi.

SON GÜN 31 EKİM

Yasadan yararlanmak isteyen vergi mükelleflerinin ay sonuna kadar başvuruda bulunması gerektiğini vurgulayan Abdullah Coşkuner “Ekim ayı sonuna kadar başvurda bulunmayanlar 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun vergi mükelleflerine getireceği avantajlardan yararlanma fırsatını kaçırmış olacaklar. Öncelikli olarak başvuru yapılması gerekiyor” dedi.

“BİRÇOK AVANTAJI BULUNUYOR”

6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun tanıtımı için hem bakanlık, hem de Gelir İdaresi Başkanlığının çeşitli tanıtımlar düzenlediğini anlatan Coşkuner “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’na internet üzerinden de başvuru yapılabiliyor. Kanunun getirdiği haklardan faydalanmak için 1. ve 2. taksidin ödenmesi şartı bulunuyor.” diye konuştu.  Yaklaşık 2 saat süren seminerde Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, Tekirdağ Vergi Dairesi Grup Müdürü İbrahim Koç ile Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, kendilerine yöneltilen soruları da cevapladı.
Editör: TE Bilisim