Çerkezköy Bakış - Yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir süre önce doğalgaza dönüşüm projesi başladı. Bu kapsamda okulun kazan daireleri devre dışı bırakıldı. Kaloriferler de yanmayınca kış ayında öğrenciler buz gibi sınıflarda ders görmeye başladı. İhaleyi alan firma dönüşüm projesini tamamlayamayınca hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü ilçede öğrenciler zor günler geçirdi. Birçok öğrenci soğuk sınıfta ders gördüğü için hasta oldu, kimisi de okula gidemedi.

BAKIŞ YAZMIŞTI
Öğrencilerin yaşadığı bu sıkıntıyı Çerkezköy Bakış Gazetesi ‘Öğrenciler donuyor!’ manşeti ile yetkililere ve okurlarına duyurdu. Öğrencilerin yaşadığı bu sıkıntı üzerine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş devreye girdi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla geçtiğimiz hafta Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 20-21 ve 22 Aralık tarihleri arasında tatil oldu. Hafta sonu da birleşince bu 5 günlük tatilde kaloriferlerin yanması için seferberlik ilan edildi.

ŞANTİYE ŞEFİ GİBİ ÇALIŞTILAR
Kaymakam Abban, doğalgaza dönüşüm sürecinin hafta sonuna kadar tamamlanmasını ve öğrencilerin pazartesi günü sıcak sınıflarda ders başı yapması için talimat verdi. Çalışmaları da beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile birlikte şantiye şefi gibi sürekli denetledi ve bahçede kovada yanan ateş başında ısınmaya çalıştı. Normalde yaklaşık 1 ay gibi bir sürede bitecek çalışma, fazla personel ve 24 saat mesai ile 5 günde tamamlandı ve kombi yanmaya başladı. Öğrenciler dün uzun bir aradan sonra ilk kez sıcak sınıflarda üzerlerinde kaban olmadan ders gördü.

Editör: TE Bilisim