Çerkezköy’de yapılması planlanan Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için engellerin ortadan kalkması bekleniyor. Hastanenin yapılması öngörülen alanın bir kısmının başka bir kuruma tahsisli olmasından dolayı yavaşlayan projenin, tahsisli kurumun vereceği cevap ile yeniden hızlanıp yatırım programına alınması bekleniyor.

Çerkezköy’de yapılması planlanan Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için engellerin ortadan kalkması bekleniyor.

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI’YA HİZMET VERECEK


Geçtiğimiz ay içerisinde Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun da Çerkezköy’de yapılması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yeri için yaptığı incelemenin ardından, hastane alanı ile ilgili pürüzlerin çıktığı öğrenildi.  Konu ile ilgili yetkililerin yaptığı açıklamada, “Hastane için uygun olarak çevreyoluna cephe ve resmi bir kuruluşa tahsisli olan, ancak resmi kurumca söz konusu yerin bir kısmının boş olduğu söylenilen boş olan kısma diş hastanesi yapılmasının uygun olunacağı kararı verildi. Çerkezköy ve Kapaklı’ya hizmet vereceği konusunda görüş birliğine varıldı. İl Sağlık Müdürlüğü söz konusu taşınmazın diş hastanesi yapılmak üzere Maliye Bakanlığı’na tahsis edilmesini talep etti. Talep üzerine defterdarlıkça tahsisli kurumdan tahsisin kaldırılması için yazı yazıldı.” denildi.

CEVAP BEKLENİYOR


Alanda tahsisli yeri olan kuruma yazılan yazının ardından, gelecek olumlu cevaba göre Çerkezköy’e yapılması öngörülen Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yatırım programına alınacak.
Editör: TE Bilisim