Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Bloomberg HT TV kanalında yaptığı röportajda ülke genelindeki ekonomik durumun sanayi bölgelerindeki ihracata nasıl yansıdığı konusunda konuştu. Başkan Sözdinler, önümüzdeki yıl ihracattan umutlu olduklarını ifade etti.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Bloomberg HT TV kanalında yaptığı röportajda ülke genelindeki ekonomik duruma değindi. 

“JEOPOLİTİK DURUM ÖNEMLİ”

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptığı röportajda yaşanılan ekonomik krizin sanayideki etkileri hakkında konuştu. Sözdinler “Jeopolitik durum bizim için çok önemli. Önümüzdeki yıl ihracattan umutluyuz. Irakta ki durumu biliyorsunuz, Rusya ile düzenlenen ilişkilerimiz var. Suriye, Libya gibi ülkelere ihracatımız azalmış ve etkilenmişizdir. Biz ihracat artışlarını komşu ülkelerle iyi ilişkilerimiz olduğunda yaşadık. Onun için tekrar normalleşmeye yönelirsek ihracatımızın artacağına inanıyorum. Biz bu düşüşten pek fazla etkilenmedi. 3 Milyar dolar gibi ihracatımız var. İşsizlik oranlarında en düşük oranlardan biri bizim bölgemizdir. İstihdam açısından hiç sıkıntımız yok” dedi.

“HÜKÜMET ALTYAPI KAZANDIRACAKTIR”

Dünya ekonomisinde yavaşlayan büyüme trendini değerlendiren Başkan Sözdinler Güneydoğu’daki teşvikleri ve yatırımların artması durumunda büyümenin hızlanacağını da dile getirdi. Eyüp Sözdinler, “Doğu illerine verilen teşvikler var. Güvenlik sağlanıldığı takdirde hükümetimiz oralarda altyapı hazırlayacaktır. Ekonomik yatırımlar arka arkaya gelecek. Büyüme yüzde 3’lerden yüzde 10’lara doğru büyüme gerçekleştirebiliriz.” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim