Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli er ve erbaş alımı için kayıtlar başladı. Başvurular 8 Aralık’ta sona erecek.10 Aralık tarihinde ise ilk alımlar yapılacak. Başvurular Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesi veya Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Merkez Komutanlığı’na yapılabilecek.

Çerkezköy Bakış - TSK kendi bünyesinde sözleşmeli er ve erbaş alımlarına başladı.
10 ARALIK’TA İLK ALIM
Sözleşmeli er ve erbaş alımlarının 10 Aralık tarihinde ilk alımlarının yapılacağını söyleyen Çerkezköy Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, başvuru şartlarının ve sözleşmeli er özlük haklarının Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesinde yayınlandığını ifade etti.
BAŞVURULAR TUGAY KOMUTANLIĞI YA DA MERKEZ KOMUTANLIĞINA
Binbaşı Dönmez, başvuru şartları hakkında da şu ifadelere yer verdi; “En az 8 yıllık ortaokul mezunu olan ve 20 yaşından gün almış, 25 yaşını doldurmamış olanlar başvuruda bulunabilecekler. Sözleşmeli er ve erbaş adayları başvuruları Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesi olan www.kkk.tsk.tr adresinden yapabilir veya Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Merkez Komutanlığımıza başvurabilirler.”
BAŞVURU ŞARTLARI
Ön başvurular, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması ile, asıl başvurular ise istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin teslim edilmesi ile yapılacak. Ön başvurusu kabul edilen adaylar, ‘Başvuru evraklarının incelenmesi ve kayıt kabul faaliyetleri, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet testi (şınav, mekik, 1500 metre koşu veya mekik koşusu), mülakat, sağlık raporu/güvenlik soruşturma işlemleri” aşamalarından geçecek. Adayların fiziki kabiliyet testinde iki dakika içinde 30 tekrar mekik, 25 tekrar şınav yapmaları ve 1500 metre koşuyu 8.40 – 9.49 dakika arasında veya mekik koşusunu 2 dakikada bitirmesi yeterli olacak. Adayların FKT notu her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edilecek. Mülakat, ön sağlık muayenesi ile fiziki kabiliyet testlerinde başarılı olan adaylara yüz yüze görüşme şeklinde uygulanacak. Yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan asil/yedek aday listesi ve konuyla ilgili açıklamalar www.kkk.tsk.tr internet adresinden güncel duyurular kısmında ‘insan kaynakları’ başlığı altında yayınlanıyor.

Editör: TE Bilisim