ÇERKEZKÖY BAKIŞ - Dinamikspor Antrenörü Engin Çaylak, Bölgesel Basketbol Ligi’nde kendi yetiştirdikleri oyuncularla mücadele vermek istediklerini kaydetti.
“KENDİ YETİŞTİRDİĞİMİZ OYUNCULARLA MÜCADELE VERİYORUZ’’
Engin Çaylak, Çerkezköy’de 6 yıldır basketbolu sevdirme adına mücadele verdiklerini söyleyerek “kulübün kuruluşu ile birlikte yaz spor okulu açarak hem oyuncu yetiştirdik hem de basketbol ailesine yeni isimler kazandırdık. Yaz spor okullarından yetiştirdiğimiz oyuncularla da küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde mücadele veriyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla liglerde mücadele vermeye devam edeceğiz’’ dedi.
“OYUNCULARIMIZ SPOR OKULLARINDAN YETİŞİYOR’’
Dinamikspor olarak dışarıdan transfer yapmadıklarını kaydeden Engin Çaylak “bizler için önemli olan kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla liglerde yer alabilmektir. Bunun için de kendi oyuncularımızın dışında dışarıdan oyuncu transfer etmiyoruz. Kendi oyuncularımızı yetiştiriyoruz. Şu anda yıldız ve genç erkekler kategorilerinde mücadele veren oyuncularımız spor okullarından yetişti.’’ Diye konuştu.
“ÜST DÜZEY OYUNCULARA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ’’
Kulüp olarak üst düzey oyunculara her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade eden Çaylak şöyle devam etti: “bizden yetiştikten sonra Galatasaray’a transfer olan Serdar Koçyiğit, sonradan da Yıldız B Milli Takımı’na seçildi. Bu gibi oyunculara bizler her türlü kolaylığı sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz.  
HEDEF BÖLGESEL LİG
Çaylak, 3 yıl içerisinde Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele vereceklerini söyleyerek “bunun hazırlıklarını sürdürüyoruz. İnşallah hedeflediğimiz şekilde Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele vereceğiz. Bu şekilde de alt yapıdan yetişen bir oyuncunun A Takım’da yer alma fırsatı doğacak. Alt yapıya başlayan bir oyuncu kendine hedef olarak A Takımı seçecek’’ ifadelerini kullandı.
“ÇERKEZKÖY’ÜN BASKETBOL POTANSİYELİ YÜKSEK’’
Türkiye’nin dört bir yanından göç alan Çerkezköy’de basketbol potansiyelinin çok büyük olduğunu söyleyen Engin Çaylak “her yörenin kendine has özellikleri var. Kimi atletik, kimi dayanıklı kimi de daha farklı özellikleri taşıyor. Bu potansiyeli iyi değerlendirme adına elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.
“TARAFTARIMIZI YANIMIZDA YER ALIYOR’’
Alt yapıda mücadele vermelerine rağmen taraftarın kendilerini yalnız bırakmadığını kaydeden Engin Çaylak, “basketbol severler her müsabakamızda bizlerin yanında yer aldı. Maçlarda bizleri yalnız bırakmadılar. Her maçımızda taraftarlarımızın desteğini yanımızda hissettik. Verdikleri destekten ötürü kendilerine çok teşekkür ediyoruz’’ açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim