Çerkezköy Bakış - Atatürk ve Öztrak Caddesindeki altyapı çalışmaları kapsamında bir süre önce Meydan Altı Otoparkı için çalışmaların startı verildi. Bugün sabah saatlerinde Belediye Meydanındaki Edip Sokak üzerinde TESKİ’ye bağlı ekiplerin kepçe ile kazı yapıldığı sırada ana isale borusu patladı.

EDİP SOKAK GÖLE DÖNDÜ

Patlak nedeniyle akan su belediye meydanının yanı sıra, Edip Sokak, Atatürk ve Öztrak ile Malkoçoğlu ve Güveniş Caddelerinde birikintiler yol açtı. Özellikle Edip Sokak göle döndü. Bu sokak ve çevresindeki işyerlerinin sahipleri ve çalışanları, içeriye su girmemesi için önlemler aldı.

SULAR KESİLDİ

İhbar üzerine bölgeye TESKİ ekipleri sevk edildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da patlağın meydana geldiği yede gelerek incelemelerde bulundu. Başkan Akay, patlağın kendi hatalarından kaynaklanmamasına rağmen, sorumluğu gereği Zabıta da dahil olmak üzere tüm ekipleri çalışmalara destek için seferber etti. Bölgede olası bir kaza yaşanmaması için de şeritlerle kapatıldı.  Gelen TESKİ ekipleri de suyu kesti ve patlağı onarmak için çalışmalara başladı.
Çalışmalar sırasında ana isale hattında bir patlak meydana geldiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu anda asbesti deplase etme çabası vardı Meydan Altı Otopark projesi kapsamında. Yeni hattı çekerken şehrin diğer tarafını besleyen ana isaleden gelen 350’lik asbest borusu patladı. Onun sıkıntısını yaşıyoruz. Su kesildi. En kısa zamanda tamir edilip su verilecek.” dedi.


 

Editör: TE Bilisim