Çerkezköy Bakış - Saray’da dün etkili olan şiddetli yağmur yağışı sonrası Ergene Nehri’nin kolu olan Galata deresi taştı. Pazarcık Mahallesi Kiremithane yolu üzerindeki köprüde ve bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden içinde 4’ü asker 2’si polis bir de sivil vatandaşın bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), köprünün üzerinden geçerken devrilerek dereye düştü. Askeri araçta bulunan ve sele kapılan 3 asker, 2 polis ve 1 vatandaş AFAD ve çevredekilerin yardımı sonucu kurtarıldı. Terhisine 17 gün kalan ve çevresindekilere dereye düştükleri an ‘yüzme bilmiyorum’ diyen 23 yaşındaki Sefa Parhan bulunamadı. Dün akşam, havanın kararması ve şiddetli rüzgar nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi. Günün ilk ışıklarıyla birlikte arama, kurtarma çalışması 100’ün üzerinde personelin katılmasıyla kaldığı yerden devam etti.
 

800 METRE UZAKLIKTA BULUNDU

Zodyak botlar ve drone ile yapılan aramada, Sefa Parhan’ın ZPT’nin düştüğü yerden 800 metre uzaklıkta bir ağaca tutunmuş halde cansız bedenine ulaşıldı. Zodyak botla bulunduğu yerden alınan şehidimizi cenazesi, ardından kıyıya çıkartıldı. Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından şehit er Sefa Tarhan’ın naşı Saray Devlet Hastanesi’ne morguna kaldırıldı.
 

ŞARKISI YÜRÜKLERİ DAĞLADI

Saray‘daki 3. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Orgeneral Fatih Türesel Kışlası’nda vatani görevini yapan ve asker arkadaşları ve komutanları tarafından oldukça sevilen Sefa Parhan, terhisine 71 gün kala asker arkadaşları ile birlikte Orhan Ölmez’in ‘Su misali’ adlı şarkısını seslendirdi. Ardından da çekilen bu videoyu ‘Anca böyle geçer günler. Amatörce yaptık bir şeyler’ notu ile sosyal medya hesabından paylaştı. Şehit er Parhan’ın yanık sesiyle söylediği bu şarkı dinleyenlerin yüreklerini dağladı.
 

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Kardeşinin dereye düştüğünü birlikten gelen telefonla öğrenen ve hemen Saray'a gelen ağabey Fehmi Parhan ise acı haberi alınca büyük üzüntü yaşadı ve ailesine durumu 'Başımız sağolsun' diyerek iletti. Aslen Şanlıurfa’lı olan ailesinin İzmir’de yaşadığı öğrenilen şehit er Sefa Parhan’ın naşı, yapılacak olan işlemlerin ardından önce otopsi için askeri törenle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na, ardından da toprağa verilmek üzere İzmir'in Çiğli İlçesine uğurlanacak. 

Editör: TE Bilisim