Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında, 23 Ekim 2017 tarihinde yerel gazetede çıkan haber nedeniyle 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan soruşturma başlatılmıştı.
Başkan Eşkinat, bugün Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına giderek ifade verdi. İfadesinin ardından açıklamalarda bulunan Eşkinat, "Savcımız ifadeye çağırdı. İfademizi verdik görevimizin başına dönüyoruz" dedi.
 

EŞKİNAT NE DEMİŞTİ

CHP Tekirdağ merkez Süleymanpaşa İlçe Kongresinde konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “1980’den sonra bu ülkenin demokrasisinin üzerinden ciddi bir tren geçti, paramparça ettiler. 1980 sonrası yeni demokrasi oluşturuluyor denilen siyasette baktık ki, tematik kurultaylar yerine, liderlerin kamplaşması kurultayları yaşandı. Hiç plan program önemli değil. Sizinkiler, bizimkiler, yahu sizinkiler de Cumhuriyet Halk Partili bizimkilerde Cumhuriyet Halk Partili. Hele bugün bir faşist diktatör var, altını çizerek söylüyorum, bedeli neyse bunun suçunu katlanarak söylüyorum. Bir Faşist diktatöre karşı, bu halkın ayaklanmasını, bu halkın şahlanmasını sağlayacak CHP’nin yerel yöneticileridir, milletvekilleridir, onun Genel Başkanındır. Ama her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partili üyeleridir” ifadelerini kullanmıştı. Eşkinat’ın bu sözleri büyük tepki çekmişti.

Editör: TE Bilisim