Çerkezköy Bakış - Süleymanpaşa Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Süleymanpaşa Belediyesi yeni hizmet binasının 20 projesi TekiraAVM’de açılan sergi ile görücüye çıktı.
20 PROJE BEĞENİYE SUNULDU
Süleymanpaşa Belediyesi, otogarın taşınmasının ardından otogar arazisine yapacağı yeni binası ile ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi Eğitim Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerine çizdirdiği 20 projeyi vatandaşların beğenisine sundu.
Tekirdağlı Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen’in20 öğrencisi tarafından çizilen 20 projenin sergilenmesi öncesi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından kokteyl düzenlenirken kokteyle, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Süleymanpaşa Belediye Meclis üyeleri, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Murat Uysal, oda ve dernek başkanları, birim müdürleri, proje sahibi öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
PROJELERİN YARATICILARINDAN BİLGİ ALDILAR
Serginin açılış kurdelesini Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve Tekirdağlı Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen birlikte açtı.
Açılışın ardından Başkan Eşkinat ve Albayrak sergiyi gezerken tek tek 20 projenin yaratıcısından da projeleri hakkında detaylı bilgi aldılar.
EŞKİNAT: “HER PROJE AYRI GÜZEL”
Açılış sonrası bir konuşma yapan Eşkinat; “Öncelikle Tekirdağlı Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen başta olmak üzere bu projelere emek harcayan 20 üniversiteli kardeşime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her bir proje ayrı güzel.” dedi.



“10 GÜN TEKİRA AVM SONRA SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDE SERGİLENECEK”
Sözlerine serginin süresi ile devam eden Eşkinat; “Projelerimiz 10 gün daha TekiraAVM’de sonrasında ise Süleymanpaşa Belediyesi’nde vatandaşlarımızın beğenisine sunulacaklar. Süleymanpaşa’mıza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun.” diye konuştu.
Tekirdağlı Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen’de açıklamalarda bulunurken konuşmasında şunları söyledi.
DÖLGEN: “20 PROJEYİ 80 PANODA VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNDUK”
“İstanbul Teknik Üniversitesi Eğitim Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı 20 projeyi toplam 80 pano ile vatandaşların beğenisine sunduk.Projenin konusu Süleymanpaşa Belediye binası. Projede 40 bin metrekarelik büyük bir otopark tasarladık. Daha önceden de Süleymanpaşa Belediyesi’nin 3 büyük otopark projesini bildiğimiz için bu şekilde hareket ettik.
BELEDİYE BİNASINDA BİRÇOK SOSYAL TASARIMA DA YER VERİLDİ
Süleymanpaşa Belediyesi bir program oluşturdu ve öğrencilerimde bu program doğrultusunda projelendirmeler yaptı. 20 öğrencim çizdiği projelerde belediyenin yanı sıra bir kültür merkezi, çok amaçlı salonlar, toplantı salonları, süpermarket, kreş ve spor salonu gibi tasarımlara da yer verdi.
“TEKİRDAĞ İLE İLGİLİ İYİ ŞEYLER YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Tekirdağ otogarının olduğu alan üzerine tasarlamalar yaptık. Hatta otogarın çevresini de tasarımlarımıza aldık. Sandalcı Mahallesi ile bağlantılar kurduk. Yaya hareketini engellemeyecek şekilde yollarımızın geçişini bile tasarladık.  Toplamda 60 bin metrekarelik bu proje için öğrencilerim üç buçuk ay çalıştı. Önce gelip bütün bu alanı incelediler. Başkan hep arkamızdaydı. Müthiş bir lojistik destek verdi. Üretim sürecinde hep beraber tartıştık, konuştuk. Tekirdağ ile ilgili iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum.”
Açıklamaların ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve protokol üyeleri mimar Dölgen ve öğrencilerine plaket takdim etmesiyle açılış sona erdi.
Editör: TE Bilisim