Çerkezköy Bakış - Kedi gözlerinin hiçbir yararının olmadığını söyleyen sürücüler, kedi gözlerinin kaldırılıp yerine şerit çekilmesi gerektiğini belirtirken bazı vatandaşlar ise kedi gözlerinin, trafik kurallarını ihlal eden sürücüler için caydırıcı olduğunu kaydetti.

Çerkezköylü şoförler, yolları şeritlere bölmek amacıyla bazı caddelerde bulunan kedi gözlerinin kaldırılarak yerine şerit çekilmesini istedi.

“BİZİM İÇİN HİÇBİR YARARI YOK”

Çerkezköy’de Onur Taksi’de çalışan şoför Tahsin Koç, kedi gözlerinin kesinlikle bulunan yollardan kaldırılması gerektiğini belirterek “Araba kullanıcılarına yaşattığı maddi hasarlar büyük ve bizim için hiçbir yararı yok. Kedi gözlerinin kaldırılıp yerine şerit çekilmesi lazım. Fark etmemiz için herhangi bir işaret tabelası da bulunmuyor. Kedi gözlerine dikkat edilmesi için ışıklarının çalışması gerekiyor. Fakat birçoğunda ışıklar yanmıyor. Ayrıca arabaların ön takım dediğimiz kısmını yıpratıyor. Gereksiz bir uygulama olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“ÜSTÜNDEN GEÇMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Çerkezköy’de minibüs şoförlüğü yapan Fikret Erdi Artuç da minibüsler büyük olduğu için çift şerit parklar nedeniyle kedi gözlerinin üzerlerinden geçmek zorunda kaldıklarını belirterek “Bu da yolcularımızı olumsuz yönde etkiliyor. Araç içerisinde sarsıntıdan dolayı bir panik yaşanıyor. Şehir içinde olmasının bir anlamı yok. Araçlarımız bunlar yüzünden hasar görebiliyor. Şehir içinde yeterince trafik sorunumuz var bunların içine bir de bunun eklenmesini istemiyoruz” dedi.

“ARAÇLARA ZARAR VERİYOR”

İlçedeki minibüs şoförlerinden Ömer Göktaş ve Gökalp Dalakçı da kedi gözlerinin sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek “İmar Sitesi’nin önündeki alt yapı çalışmalarının bitmemesinden ve oluşan trafik kargaşasından dolayı hemen hemen bütün sürücüler kedi gözlerinin üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Kedi gözlerinin etkili olduğu tek yer Altı Yol Köprüsü’dür. Aracın alt kısmına oldukça zararı var. Şerit ayırmak için kullanılmasını gereksiz görüyoruz” dedi.

“KURALLARI İHLAL EDENLER İÇİN CAYDIRICI”

Taksi şoförleri ve minibüs sürücüleri, kedi gözlerinin gereksiz olduğunu savunurken, bazı vatandaşlar ise konuyla ilgili “Normal şartlarda kullanılmasına gerek yok. Ama trafik kurallarını ihlal eden araç kullanıcıları için gerekli. Araçlara zarar verdiği için caydırıcı bir yöntem olarak görüyoruz. Işıklarının bir kısmının yanmaması gece araç kullananların dikkatini hiç çekmiyor. Bu eksikliklerin tamamlanması gerekiyor” dedi.
Editör: TE Bilisim