Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın önünde düzenlenen basın açıklamasına taksici esnafı katılırken, oda başkanı Mustafa As’ta yanlarında yer aldı.

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ İSTEMİYORUZ”

Taksiciler adına konuşan Filtekin Şen, “Komisyon hareketlerini yaparken palyatif çözümler sunuyor. Nedir o?  Somut delil olarak benim çıkan plakam anayasanın eşitlik ilkesi gereği aynı şartlarda Trakya'da bin taneye yakın plaka bu şekilde toplu taşıma olarak çıkmıştır. Ama nedense Çerkezköy ve Kızılpınar'da çıkan plakalar palyatif çözümlerle yürümeye çalışmıştır. Delil ve somut olarak anayasanın eşitlik ilkesine dayanarak bunların bir an evvel güncellenmesini istiyoruz. Peki bunu neye istinaden istiyoruz? UKOME’nin ve belediyenin çıkan plakalara siz çalışabilirsiniz demesine istinaden istiyoruz.  Peki bunu neye göre istiyoruz? Burada esnafın bu sayısal çoğunluğu yakaladığını gördüğümüz için istiyoruz. Şu anda çalışan aşağı yukarı 350 tane T plaka var. Bunlar şu anda Kızılpınar Çerkezköy Veliköy’e yetmiyor bile. Bunları iptal etmeye çalışan sayın büyükşehir belediye başkanından ve UKOME başkanından ricamızdır. Üvey evlat muamelesi istemiyoruz. Üvey evlat muamelesini bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Bugün Çerkezköy'de 104 tane plakayı bile iptal ederiz, bütün Trakya'daki plakaları iptal ederiz diyen UKOME başkanına buradan seslenmek istiyorum, burada siz neyi racon alarak bunu söylemeye gerek duyuyorsunuz? Evet çözeriz diyoruz, dilekçe veriyoruz sonuç olarak somut bir şekilde bizim UKOME’nin belediyenin çalışabilirsiniz, şoför tanıtım kartı olan bu plaka taksidir, T plakadır, ulaşım koordinesinde çalışmasında hiçbir engel yoktur ibaresini olmasına rağmen 3 yıldır, 5 yıldır, 10 yıldır aktif çalışmasına rağmen biz sizi iptal edebiliriz denilebilecek pozisyondayız. Biz burada hakkımızı aramayıp ne yapacağız? Önümüze net somut deliller aktarılmıyor. Dolayısıyla daha önce de bunu söylediğimiz gibi bizlerin hakları eşittir eşit verilmelidir.  Biz, bize ayrıcalık tanınsın istemiyoruz. Daha önceki plakalar hangi şartlarda güncellendi ise Hayrabolu'daki muhtar yazısıyla çıkan burada plakaya ihtiyaç vardır denilip çıkartılmasını sağlayan UKOME neyse onu güncelleyen UKOME neyse aynısını Kızılpınar Çerkezköy’de de istiyoruz.  Birinci önceliğimiz bu.”dedi.

“BİZ ÜVEY EVLAT OLMAKTAN ARTIK YORULDUK”

Açıklamasına devam eden Şen, “İkinci önceliğimiz de Kadir Albayrak’ın ulaşım koordinasyon diye bir şirket kurup bu işin çözümünü söylemesini esefle kınıyoruz. Eğer Kadir Albayrak ve ekibi bu işi çözmeyecekse onun orada ne işi var? Bir şirkete verecekse bizim şirketten kaynaklı kaygımız mevcuttur. Bu şirket bunu ticari kayıp olarak çözebilir, bizi ezebilir. Bunun için şoförler odasına, meslek odalarına ve bu işi yıllardır yapan esnaf arkadaşlara bunu sorması gerekir. Ayrıca bir şirket kurmasına gerek yok. Bu hem belediyeye külfet olacaktır hem de bizi mağdur edecektir. Bunun bu şekilde çözüm odaklı olabilmesi için bizi ve şoförler odasını gerçekten somut olarak çözüm noktasına götürecek unsurlar istiyoruz. Biz üvey evlat olmaktan artık yorulduk. Ben çoluğuma çocuğuma buradan ekmek götürüyorum.  Belediye encümenlerinden çıkan kanunlar gereği bu işin çözülemeyeceğini söyleyen UKOME, aynı şekilde sizin işinizi siyaset çözer dediğinde, biz siyaset gruplarına gittiğimizde büyükşehir belediye başkanı hukukla bize gelin dedi. Biz avukatlarımızla gittik hukuk çözer dedik. Hukuku bile ciddiye almayan belediye başkanına neyi ciddi alacaksınız diye sormak istiyoruz. Siyasetle çözülmüyor, hukukla çözülmüyor sayın belediye başkanım siz bunu ne ile çözmeyi düşünüyorsunuz? Kime bunu sunmak istiyorsunuz? Ve burada sizin bu kadar vatandaşı mağdur ettikten sonra elinize geçecek ne olduğunu bize açıklayınız” ifadelerini kullandı.  

“ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da yaptığı açıklamada, “Biz burada Çerkezköy'de, Kızılpınar'da odamıza bağlı yerlerde yeni bir hak istemiyoruz. Mevcut hakların kollanması korunması adına bu çalışmaları yapıyoruz. Ve biz bunları yaparken ben her zaman söylüyorum 2018'in altıncı ayından beri şoförler odası olarak ve yönetimim olarak biz bu çalışmaların içine girdik. Ve sürelerimiz daraldıkça sıkıntılarımız artmaya başladı. Esnafın artık dayanacak gücü kalmadı. Hepinizin bildiği gibi 2020’nin mart ayından beri süre gelen bir pandemi süreci bununla beraber yaklaşık bir aydır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve anormal artan akaryakıt fiyatları. Yani bunları birleştirdiğimiz zaman psikolojik ve manevi değerlerimize kattığımız zaman insanlar bu anlamda yani bu tepkilerini ortaya koymalarında haklılar. Yasal değildir veya odur budur. Ama hukuk çerçevesinde biz bunların çözüleceğine inanıyoruz. Ama istiyoruz ki büyükşehir belediyemiz de bu konuda bize destek ve yardımcı olursa bu mağduriyetler bir an önce giderilir herkes huzura kavuşur. Bu anlamda hem çalışma barışı ve çalışma ortamı da rahat bir şekilde hazırlanmış olur. Yeni bir master çalışması yapılacak. Taksici, minibüsçü hepsi buna dahil edilecek. Ama henüz başlamış gibi çalışma değil. Yani bizlerin kaynaklarıyla bu çalışma planı ortaya çıkacak. İnşallah bu süreçte hep beraber belediyemiz işte büyükşehir belediyemizle beraber bu sürece katılacak kişilerle beraber daha detaylı daha geniş kapsamlı bir çalışma ile mevcut olarak haklarımızı korumuş oluruz ve çalışmalara da o şekilde devam etmiş oluruz diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim