Çerkezköy Bakış - Özel Gülerçin Koleji tarafından her ay düzenlenen ‘Yazarlar ile Buluşma’ etkinliği kapsamında balet ve yazar Tan Sağtürk öğrencilerle buluştu. Saat 14.00 da düzenlenen söyleşinin ardından Tan Sağtürk öğrenciler için kitaplarını imzaladıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Özel Gülerçin Koleji çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen söyleşi Tan Sağtürk’ün biyografisinin okunması ile başladı. Biyografisinin okunmasının ardından sahneye çıkan Tan Sağtürk deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı. Anlatılması zor ve Türkiye’de az bilinen bir mesleği icra ettiğini ifade eden Sağtürk, almış olduğu eğitimlerden bahsetti. Meslek hayatının 37. senesinde olduğunu söyleyen Sağtürk, bale mesleği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Balenin manevi olarak getirilerinin yanında maddi olarak da getirilerinden bahseden Sağtürk, yapmış olduğu mesleğin karşılığını daha fazla alabilmek için işin maddi boyutuna da dikkat çektiğini ifade etti.

SANAT İNSANIN ALGISINI AÇIYOR

Öğrencilere hangi mesleği seçerlerse seçsinler mutlaka sanatın bir dalı ile uğraşmaları tavsiyesinde bulunan Sağtürk, sanatın insanın algısını açtığını ve başarısını arttırdığını söyledi. Çocuklar ile ilgili yaptığı çalışmalarından bahseden Sağtürk’ün Sezen Aksu’nun “Kardelen” şarkısı eşliğiyle yaptığı gösteri öğrencilere izletildi. Değerli sanatçılar ile iş birliği içerisinde güzel çalışmalar yaptıklarını söyleyen ünlü balet Tan Sağtürk amaçlarının baleyi daha fazla kişi ile tanıştırmak olduğunu ifade etti.

SORULARI YANITLADI

Söyleşide öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Tan Sağtürk, okulun sanata bakış açısının önemine dikkat çekerek davet için okul yönetimine teşekkür etti.

KİTAPLARINI İMZALADI

Söyleşinin ardından  ünlü balet ,yazar Tan Sağtürk, Fındıkkıran, Uyuyan Güzel , Bale Stüdyosu adlı kitaplarını öğrenciler için imzaladı.
Editör: TE Bilisim