Çerkezköy Bakış - Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümcül seyreden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Türkiye'de etkisini sürdürürken, alınan tedbirler etkisini göstermeye başladı.
Çerkezköy’de Hayat Eve Sığar (HES) risk haritasında 3 hafta öncesine kadar “Çok Yüksek Riskli Bölge” olan ilçe genelinin büyük bir bölümü, vatandaşların kuralara daha sıkı uyması sayesinde “orta riskli bölge” seviyesine düşüşe geçti.
Hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonu da tam gün gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlaması, alınan tedbirler, vatandaşların kuralara daha çok uyması sayesinde Tekirdağ’da vaka sayıları düşüşe geçti. 3 hafta öncesine kadar “Çok Yüksek Riskli Bölge” olan ilçe genelinin büyük bir bölümü, alınan tedbirler ile “orta riskli bölge” seviyesine geriledi.

TEKİRDAĞ’DA YÜZDE 60 DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da, Tekirdağ, Bursa, Konya ve Kayseri İl Sağlık Müdürleri ile internet üzerinden online olarak durum değerlendirmesi yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla illerimizin durumunu tekrar gözden geçirdik. Günlük vaka düşüşlerimiz devam ediyor. Bu durum hastane ve yoğun bakım yüklerinde de yansıyor.   Önümüzdeki günlerde vefat sayılarına da etkisini görmeyi bekliyoruz. Filyasyon ekiplerimiz temaslı taramasını kesintisiz sürdürüyor. Tekirdağ’da vaka düşüşü yüzde 60, yatak doluluğu yüzde 43 ve yoğun bakım doluluğu yüzde 59. Elbirliğiyle mücadele, tedbirlere sıkı uyumla birlikte, ilave yerel tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak kolay. Ara vermeden mücadeleye devam; birlikte kazanacağız.” dedi.   

“BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli’de Valiler, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile online görüşerek durum değerlendirmesi yaptı. Bakan Kova, yaptığı açıklamada, “Gaziantep’te günlük vaka sayısı yüzde 35, Şanlıurfa’da yüzde 30, Tekirdağ’da yüzde 20, Denizli’de yüzde 25 oranında düştü. Filyasyon ekiplerimiz sahada yoğun takip yapıyor. Hastane ve yoğun bakımlarda yükümüz henüz devam ediyor. Yerel ilave tedbirleri daha hızlı ve daha kararlı uyguladıkça daha olumlu sonuç almamamız mümkün değil. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız.” İfadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim