Çerkezköy Bakış - 13 km, 30 km, 66 km ve 100 km’lik etaplardan oluşan ve farklı ülkelerden 665 sporcunun katıldığı organizasyona ANDA Arama Kurtarma ekibi 1 merkez, 7 zirve istasyonu oluşturarak 60 kişilik ekip ve 15 araç ile destek sağladı.

“GÖNÜLLÜLERİMİZ İÇİN GÜZEL BİR BAŞLANGIC VE TECRÜBE OLMUŞTUR”

ANDA Arama Kurtarma Tekirdağ İl Başkanı Mustafa Tokgöz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Uludağ Ultra Trail organizasyonuna Arama Kurtarma çözüm ortaklığının yanı sıra ANDA Atletizm takımımızdan 4 sporcu ile de katılım sağladık. 24 saat süren yarışta 30 saat görev alarak, 100 kilometrelik parkur boyunca sporcularımızın güvenli ve kazasız bir şekilde etaplarını tamamlamalarını sağlamada elde ettiğimiz başarıyı atletizm takımımızın 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyası ile taçlandırdık. Ülkemizin birçok ilinde faaliyet gösteren ve her alanda başarı elde eden ANDA Arama Kurtarma Temsilciliklerimiz Uludağ Ultra Trail organizasyonundan da başarı ile ayrılmıştır.
ANDA Arama Kurtarma Tekirdağ Temsilciliği olarak yakın zamanda başlayacak olan AFAD eğitimleri öncesinde, dünyanın en ünlü markalarıyla aynı karede yer almak gönüllülerimiz için güzel bir başlangıç ve tecrübe olmuştur.” dedi.

“TEKİRDAĞ EKİBİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tekirdağ’a yakışır bir ekip olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Tokgöz açıklamasının devamında, “Tekirdağ Temsilciliği olarak yaptığımız gönüllülük çağrısına cevap veren 250’den fazla gönüllümüzle 5 aydır düzenlediğimiz kamplar, geziler, eğitimler ve sosyal faaliyetlere böyle büyük bir organizasyonu da dahil etmek hem gönüllülerimizin saha tecrübesini hem de olaylara müdahale konusunda bilinçlenmesi açısından faydalı olmuştur. Tecrübeleriyle ekibimize destek olan Bursa ve Manisa Temsilciliklerimize ve üstlendikleri görevleri hakkıyla yerine getiren Tekirdağ ekibime teşekkür ediyorum.  Bugüne kadar üstlendiğimiz her görevi başarıyla sonlandırmanın gururu ve ülkemizi dünyanın her yerinde hakkıyla temsil etmenin onuru ile her daim görev almaya hazır olduğumuzu ifade eder bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Eylül ayı itibariyle tüm eğitimlerini tamamlayarak resmi olarak Tekirdağ halkının hizmetinde olacak olan ANDA Arama Kurtarma Ekibimizin de diğer illerdeki temsilciliklerimiz gibi her alanda başarılı olacağından şüphem yoktur. Tüm kamu kurumlarıyla ve STK’larla ortak hareket ederek Tekirdağ’ımıza yakışır donanımlı bir ekip kurma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bugüne kadar Tekirdağ için verdiğimiz mücadelede bizlere destek olan herkese bir kez daha gönülden teşekkür ediyor ülkemize ve milletimize afetsiz günler diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim