Çerkezköy Bakış- Ekipler, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla kentteki bir alışveriş merkezinde stant açtı. Stantta bilgilendirici broşürlerin dağıtımı yapıldı.
Kadın haklarının korunması, koruyucu ve önleyici tedbir kararları, toplumsal farkındalığın artırılması ve şiddet mağduru kadınların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen uygulamayla ilgili bilgiler verildi.
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve diğer ilgililer standı ziyaret ederek bilgi aldı. Vali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, herkesin kadına şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Bütün kadınlarımıza şiddete uğramadan önce veya uğradıktan sonra neler yapacaklarına dair bilgilendirmeler yapıyoruz. Etrafınızda şiddet yaşayan birini gördüğünüzde bize bildirmenizi istiyoruz. Bizlere haber verdiğinizde şiddete uğrayan kişiyi bulup, o ailenin problemini çözebiliriz. Hiç olmazsa bir kadını kurtarırız, hiç olmazsa bir çocuğu kurtarırız."dedi.

Editör: TE Bilisim