Çerkezköy Bakış - Gelişen teknoloji günlük hayatta insanların yaşamını kolaylaştıran dokunuşlar yaparken bir yandan da hayatın akışını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Teknoloji Bağımlılığına İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri hazırladıkları program ile dikkat çektiler.

ILGAR: ÖRF, ADET VE ÖZ DEĞERLERDEN KOPMAMALIYIZ

Okul konferans salonunda yapılan programda öğrenciler, hazırladıkları afişleri okulun giriş bölümüne astılar. Okul Müdürü Muharrem Ilgar, öğrencilerin örf, adet ve öz değerlerini teknoloji ile kaybetmemeleri gerektiğine vurgu yaptı. Velilerinde katıldığı programda konuşan Ilgar, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamındaki ‘Geleceğimizi Koruyalım’ projesi ile teknoloji bağımlılığı afiş sergisi hazırlayıp, kısa film çalışmasını sunup öğrencilerimiz ve velilerimizde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Yapılan çalışma ile teknolojik araçların ve internetin bilinçsiz bir şekilde kullanılmamasını, çocuklarımızın örf, adet ve öz değerlerine sahip çıkarak geleneksel oyunlara yönlendirilmeli. Ayrıca çocuklarımızın sosyal yönlerini geliştirici faaliyetlere katılmasını ve topluma yararlı bireyler olarak kazandırılmalı.” dedi.

TİŞÖRTLERİ İLE MESAJ VERDİLER

Okul Müdürü’nün konuşmasının ardından öğrenciler, velilerinin de katıldığı programda hazırladıkları afişleri tek tek sundu. Teknoloji Bağımlılığı konulu kısa film gösterisi ile veliler öğrencilere teknolojinin ne kadarını kullanmaları gerektiğini öğrenirken öğrenciler ‘Çağın adı teknoloji koyalım fakat göbek adı yalnızlık olmasın’ baskılı tişörtleri ile mesaj verdiler.

Editör: TE Bilisim