Abonesi olduğumuz İhlas Haber Ajansı tarafından 22 Şubat 2017 günü “Matbaada sahte para basan çete çökertildi” başlığıyla yayınlanan ve www.cerkezkoybakis.com.tr adresinden yayımlanan haberle ilgili, haberdeki fotoğrafta markası gözüken Arı Boya Malzemeleri Kırtasiye ve Tur.Dış Tic. San Ltd.Şti. tarafından tekzip talebinde bulunuldu. 
Kadıköy 21. Noterliği aracılığıyla gönderilen tekzip metninde şöyle: Şirketimiz; uzun yıllardır sanatsal boya ve kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren, Ponart,Kosida,Goodwin markalarının sahibi ve bir çok uluslar arası markanın Türkiye distribütörlüğünü yapan, sektörün tanınan ve önde gelen şirketlerinden biridir. 22.2.2017 tarihinde internet siteniz www.cerkezkoybakis.com gündem linkinizde yayınlanan; ‘ATM’lere sahte para yükleyen çete çökertildi’ başlığı altında, ‘Vatandaşların gerçek paraları bile yüklenirken zorlandıkları ATM’ler, dolandırıcıların son kurbanı oldu. Para makinalarına sahte para yükleyen ve sonra gerçeğini çeken bir çete çökertildi. Operasyonda 27 ülkeye ait binlerce banknot ele geçirildi’ haberinin altında para basımından sayımına kadar çok sayıda malzeme ele geçirildi.Para basımında kullanılan boyalar ele geçirildi denilmek suretiyle ponart markalı 3 adet boya fotoğrafı haber konusu yapılmıştır.
Uzun yıllardır şirketimiz bünyesinde bulunan Ponart markalı boyaların sahte para basımı ile bir ilgisi yoktur. İnternet ortamında yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bu haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımızın bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğumuz hasıl doğmuştur.
İşbu sebeple 22.02.2017 tarihinde www.cerkezkoybakis.com gündem linkinizde yayınlanan; ‘ATM’lere sahte para yükleyen çete çökertildi’ başlığı altında yayımlanan ponart marka boyaların bulunduğu fotoğrafın gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici haber niteliğinde olduğu ve buna hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini ve konu ile ilgili sorumluları kınadığımızı bildirerek, bu açıklamanın 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanunun 9.  Uncu maddesine istinaden internet sitenizde ana sayfanızdan kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında bir hafta süreyle yayımlanmasını ve bu haber içeriğinin ilgili siteden kaldırılmasını fazlaya ilişkin kanunu haklarımız saklı kalmak suretiyle talep ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”    
  


 

Editör: TE Bilisim