Çerkezköy Bakış - Geçtiğimiz Haziran ayında Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri, ilçede yaşanan trafik sorunu çözümü amacıyla  Çerkezköy Belediyesi tarafından tek yöne çevrildi. Bu kapsamda Öztrak caddesinin orta refüjü kaldırıldı ve buradaki yaklaşık 200 ağaç söküldü. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre bu ağaçlar koruma altına alındı.

BUDANDILAR
Ağaçların sökülmesine vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Atatürk Caddesi üzerinde de yapılması planlanan söküm işlemi ertelendi. Çerkezköy Belediyesi, Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı ile Altıyol kavşağındaki orta refüjün 18 Aralık tarihi itibariyle kaldırılmasını planladı. Bu bölümde kalan 57 ağaç, iş makineleri ile önümüzdeki pazartesi günü gece saatlerinde sökülmeye başlanacak. Söküm çalışması öncesi orta refüjdeki ağaçların neredeyse tamamı budandı. Sadece gövdeleri kaldı.

IHLAMUR AĞACI DİKİLİYOR
Çerkezköy Belediyesi, Atatürk Caddesindeki orta refüjü kaldırmak için ağaçları sökecek olması nedeniyle alacağı tepkileri önlemek için, sökümün gerçekleşeceği alana ıhlamur ağacı dikmeye başladı. Bu kapsamda, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Atatürk Caddesi Altıyol Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan bölümünde kalan kaldırımlara Ihlamur ağacı dikiyor.

SÖKÜLEN AĞAÇLAR NARİN CADDESİNE DİKİLECEK
Yol Sirkülasyonu Projesi kapsamında Atatürk Caddesi’nin orta refüjünden kaldırılıp Narin Caddesi’ne dikilecek olan ağaçların yerine Altıyol Kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan bölümde bulunan kaldırımlara ıhlamur ağacı dikildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Atatürk Caddemizin Altıyol Kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan bölümün her iki tarafında bulunan kaldırımlarımıza ıhlamur ağacı dikiyoruz. Ihlamur ağaçları kaldırımlarımıza ayrı bir renk ve hava katacak. Gerek görselliği, gerekse kokusu ile Atatürk Caddemiz daha da güzelleşecek" dedi.

Editör: TE Bilisim