Çerkezköy Bakış - Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara kurban derilerini THK’ya bağışlama çağrısı yapan Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, düzenlediği basın toplantısı ile topladıkları kurban derisi rakamlarını açıkladı.

Çerkezköy ve Kapaklı halkının geçmiş Kurban Bayramını tekrar kutladığını ifade eden Durmuş, “Türk Hava Kurumuna 40 yıllık emeğini vermiş eski başkanımız Mustafa Zümbül’ü bayram öncesi ve bayram sonrası nezaket ziyaretinde bulundum.

Kendisini de en kısa zamanda tekrar şubemizde görmek istiyoruz. Çünkü şubemize 40 yılı aşkın bir zamandır faydalı hizmetler sunmuştur. Onunla fikir alışverişinde bulundum, engin tecrübelerinden yola çıkarak ben ve çalışma arkadaşlarım bu kutsal yolculuğa çıktık. “dedi.

Durmuş, “Geçen hafta ki basın toplantısında izah ettiğim üzere zamanla yarış içerisine girdik kısıtlı bir kadromuz ve imkanlarımız vardı. Ülke genelinde olduğu gibi koronavirüs salgını nedeniyle Bağlık mevkisinde bir ton tuzlama işlemi için tuz bıraktık. Çerkezköy ve Kapaklı halkından da kurban derilerini belediye meydanına kurduğumuz çadırlara bırakmalarını rica ettik.

Getiren ve getirmeyen herkesten Allah razı olsun. Zamanımız çok kısıtlıydı iki gün içerisinde imkanlar ölçüsünde toplamaya çalıştık. Bu çalışmanın ürünü neticesinde toplamda bin 555 adet koyun derisi, 68 adet keçi derisi, 274 adet sığır derisi toplandı ve toplam 17 bin 707 lira 50 kuruş gelir elde edilmiştir.

Türk Hava Kurumu olarak bu kutsal yolculuğa çıkarken bizleri yalnız bırakmayan sayın Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e her iki başkanda bize Türk Hava Kurumu Çerkezköy şubesine araç ve personel tahsisinde bulunmuşlardır.

Bu kadar oldu gönül ister ki daha geniş bir kadroyla çalışalım. Ama yine de güzel bir çalışma ortamı yakalamış olduk. Bu arada Çerkezköy genelinde Kapaklı civarında küçükbaş veya büyükbaş hayvan besiciliği yapan besi sahiplerine, kasaplarına, hayvan besleyen esnaf grubuna onlara da ayrı bir teşekkürü borç biliyorum.

Onlarda bizlere katkı sağladılar. Yine bize bu kutsal yolculukta Çerkezköy ve Kapaklı’da ki hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yakıcı sıcakta şube başkan yardımcısı olarak benden daha özverili çalışan şube sekreterimiz Rabia hanıma da huzurunuzda teşekkürü borç biliyorum. Onun da emeği çoktur.

Katkı sağlayan sivil toplum örgütlerine a’da z’ye tüm her kesime, çiftlik sahiplerine Türk Hava Kurumu Başkan Yardımcısı olarak şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum. 1925 yılında Ulu Önder Atatürk’ün himaye ve katkılarıyla Türkiye genelinde kurulmuş olan Türk Hava Kurumu’nun bir parçası olan Çerkezköy şubesinde ki şu sloganla noktalamak istiyorum “İstikbal Göklerdedir” İstikbalin göklerde olduğu müddetçe bu kurumu yaşatmaya, çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim