Çerkezköy Bakış - Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi Başkanı Serkan Karagöz, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte deri toplama çalışmaları ve derinin nasıl muhafaza altına alınacağını düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.

Karagöz, “Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramında Kurban derilerinizi topluyoruz. Biz bu arada Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi ile işbirliği yaparak Kurban Bayramı 1. ve 2. günü Çerkezköy’de derilerini toplayacağız.” dedi.

“KURBAN DERİLERİNİ TUZLAYARAK SAKLAYALIM”

Vatandaşlara derinin bozulmaması için öneride bulunan Karagöz, “Kurban derilerinizi bu yılda yine THK’na bekliyoruz. Kurban derilerimiz milli servettir. Kurban derilerimizi havaların sıcak olması nedeniyle lütfen tuzlayarak saklayalım, mümkünse derilerimizi delmeden, gereksiz yere kesmeden düzgün çıkartalım, aksi takdirde deriler ziyan olup değeri düşüyor.” ifadelerine yer verdi.

“KESİM YERLERİNİ AÇIKLADI”

Karagöz, “Kurban derisi toplama yerleri, Pınarça yolu üzerindeki kesim yeri, Çerkezköy Ambar deredeki çiftliklerdeki kesim yerleri, Çerkezköy Bağlık Mahallesi çiftlikleri, Çerkezköy Kızılpınardaki çiftliklerdeki kesim yerleri, Çerkezköy- Çorlu yolu üzerindeki Mezbahadaki kesim yeri, Kapaklıda Atatürk Mahallesinde bulunan kesim merkezi, Karaağaçtaki, Kapaklıdaki Çiftliklerden kurban derileri belediyelerimizin araçları ile toplanacaktır. Ayrıca ulaşılamıyorsa THK Saymanı Rabia Hanıma 0537 7117488 bu numaradan ulaşabilirler “dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Kurumlarına destek veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür eden Karagöz, “Amacımız, vatanımıza milletimize faydalı olmak, biz bu işleri Allah rızası için, Allah katında yerini bulması için yapıyor ve çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan THK olarak destek bekliyoruz. Bu vesileyle gerek Çerkezköy gerek Kapaklı halkımızın kurban bayramlarını en içten sevgilerle kutluyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim