Çerkezköy Bakış - TİM’in Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurulunda açıklanan “Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması-2021” araştırmasını değerlendiren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, listeye giren firmaları başarılarından dolayı kutladı.

“ZOR KOŞULLARDA ÜRETMEYE, İHRAÇ ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler, “2020 Mart’ında başlayan Kovid-19 pandemisinin yaralarını saramadan Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatını yaşadık. Bu iki olumsuzluğun ardından kendimizi dövizde yaşanan yükselişin içinde bulduk. Dövizdeki yükseliş trendi beraberinde fiyat istikrarsızlığını körükledi. Son 8 aydır ekonomideki büyük dalgalanmaya rağmen zor koşullarda üretmeye, ihraç etmeye devam ediyoruz. Günü birlik maliyet hesabı yapmaya çalıştığımız bir ortamda istihdamımızı da koruyarak Türkiye için üretmeyi sürdürüyoruz. TİM’den önce İstanbul Sanayi Odası ‘En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-2021”’ araştırmasının sonuçlarını açıklamıştı. ÇOSB’den ‘İSO En Büyük 500’ listesinde 19 firmamız yer almıştı. Şimdi TİM’in 2021 araştırma sonuçları açıklandı. Listede 30 ihracatçı firmamızın yer aldığını gurur duyarak gördük. Daha çok firmamızın ihracata yönelerek Türkiye’ye döviz kazandırması gerekiyor. Türkiye için üretmeyi koşullar ne olursa olsun sürdüreceğiz. Üretim, ihracat, istihdam üssü ÇOSB’yi gelecek yıllarda İSO ve TİM araştırmalarında daha fazla firmayla temsil etmeye çalışacağız” dedi.

TİM’in “En Büyük 1000 İhracatçı-2020” listesinde ÇOSB’de faaliyet gösteren 31 firma yer almıştı. İSO’nun “En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu-2021” listesinde ise ÇOSB’den 19 firma yer almıştı.

Editör: TE Bilisim