Çerkezköy Bakış-Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) temsilcileri toplu iş sözleşemsi görüşmesi için bugün tekrar bir araya geldi. MESS’in yüzde 10’luk teklif kabul görmedi ve TMS temsilcileri masadan kalktı. 
+
Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 10 Ocak günü gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde İşveren sendikası MESS, ücretlere ilk altı ay zammı için daha önce yaptığı yüzde 6,05’lik teklifini yüzde 8’e yükseltmişti. TMS bu teklif üzerine toplantıyı sonlandırmış ve grev kararı almıştı. 
MESS, tıkanan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında Türk Metal Sendikası’na yeni bir görüşme talebinde bulundu. MESS ve TMS Temsilcileri bugün saat 09.30’da İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde tekrar bir araya geldiler. Toplantıya TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile TMS Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden de katıldı.
Yapılan görüşmelerde her iki taraf teklifini iletirken, Türk Metal Sendikası heyeti, haklarını geriye götürecek talepleri sürdürdüğü gerekçesiyle MESS’in isteklerini reddederek görüşmeyi sonlandırdı.

KOÇAK VE ÖZDEN’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili TMS Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden,  “MESS ile bugün yapılan görüşmelerde 1. altı ay için tarafımıza yapılan teklif yüzde 10 oldu. Ayrıca MESS tarafı kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikamızın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını söyleyerek revize teklif beklediklerini ifade ettiler. Heyetimiz bu talebe, MESS 'in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarımızı geriye götürecek taleplerini sürdürdükleri gerekçesiyle bu isteklerini reddederek görüşmeyi sonlandırdı.” açıklamasını yaptı.
Koçak ise yaptığı açıklamada, “MESS ile bugün yapılan görüşmelerde 1. altı ay için tarafımıza yapılan teklif yüzde 10 oldu. Ayrıca MESS tarafı kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikamızın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını söyleyerek revize teklif beklediklerini ifade ettiler. Heyetimiz bu talebe, MESS 'in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarımızı geriye götürecek taleplerini sürdürdükleri gerekçesiyle bu isteklerini reddederek görüşmeyi sonlandırdı.

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ŞUBELERİNİN 15 BİN ÜYESİ VAR

TMS’nin zam talebi ise yüzde 26,28. TMS’nin Çerkezköy ve Kapaklı Şubelerinin yaklaşık 15 bine yakın üyesi bulunuyor.
 

Editör: TE Bilisim