Çerkezköy Bakış - Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) temsilcileri arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmesi salı günü kaldığı yerden devam  edecek.

Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında 10 Ocak günü yüzde 6,05 ile başlayan ve yüzde 10’a kadar çıkan toplu iş sözleşmelerinden uzlaşı çıkmayınca TMS grev karı almış ve fabrikalarda eylemlere başlamıştı.
 
MESS’in daveti üzerine TMS Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden’in de katılımıyla taraflar 3. kez bir araya geldi. Bugün 17.00’da başlayan ve yaklaşık 7 saat süren görüşmenin ardından net bir karar alınamadı. Taraflar 28 Ocak salı günü saat 19.30 da tekrar bir araya gelecek. Bu toplantıda zam oranının kesinlik kazanması bekleniyor.
TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı açıklamada, "MESS ile bugün yürüttüğümüz toplu sözleşme müzakeresi sona ermiştir. Görüşmelerin yarın (28 Ocak 2020 Salı günü) saat 19:30 da devamına karar verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim