Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Tokatlılar Derneği tarafından düzenlenen piknik şölenine geniş katılım yaşandı. Çerkezköy, Kapaklı, İstanbul ve Tokat’tan gelen dernek başkanları ile Çerkezköy Protokolünün de yer aldığı programda yöresel sanatçılar şarkıları ile katılımcıları eğlendirirken programda çeşitli ikramlar ve çekilişle hediyeler dağıtıldı.

YOĞUN KATILIM

Dün saat 09.00 sıralarında düzenlenen etkinliğe AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Başkomiser Şakir Oda, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Çerkezköy Tokatlılar Dernek Başkanı Ersoy Aktaş,  İstanbul Tokatlılar Derneği Platform Başkanı Yusuf Uzun, Karaağaç Ballıhisar Dernek Başkanı Fatih Gölkaya, Çorlu Sulusaraylılar Dernek Başkanı Sinan Genç ve çok sayıda Tokatlı vatandaş katıldı.

570 ÜYEMİZ VAR

Piknik şöleninin açılış konuşmasını Çerkezköy Tokatlılar Derneği Başkanı Ersoy Aktaş yaptı. Başkan Aktaş, derneğe üye 570 üyenin olduğunu ifade etti. Aktaş, “Bugün bizi burada yalnız bırakmayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Tokat tarihi olan ve kültürel zenginliklere sahip bir konumdadır. Bilindiği üzere bu organizasyonumuzu daha önce yapacaktık fakat malum darbe girişiminin ardından erteledik. Bu vesile ile de darbe girişiminde cuntacılara direnerek şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Aktaş’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay kürsüye geldi. Metin Kubilay konuşmasının başında ilk olarak 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyerek başladı. Kubilay daha sonra piknik şöleninin düzenlemesinde emeği geçen tüm Çerkezköy Tokatlılar Derneği yönetimine teşekkür etti.

BASIN MENSUPLARINA AYRICA TEŞEKKÜR ETTİ

Kubilay’ın ardından kürsüye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan geldi. Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bizleri bir araya getiren ve moral veren Tokatlı kardeşlerimize selamlar sunuyoruz. Bu arada tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde bizi güçlendiren örf ve adetlerimizi yaygınlaştıran hemşeri derneklerimizi tebrik
ediyorum. Bizim için bugün eğlenme zamanı. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Basın mensuplarımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bu zor süreçte gece gündüz demeden bizleri bilgilendirdiler ve her şeyden haberdar ettiler. Ayrıca bir kez daha Fetullahçı Terör Örgütünü lanetliyor ve hain darbe girişimini lanetliyorum.



YILDIRIM’I TEBRİK ETTİ

Doğan konuşmasının sonunda ise Tümgeneralliğe terfi eden ve Tokatlı olan Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım’ı da tebrik etti.

“FACİA İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

Doğan’ın ardından Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da bir konuşma yaptı. Kızıtoprak eşinin de Tokatlı olduğunu ve Tokat’ın Sulusaray ilçesinde görev yaptığını vurgulayarak Tokatlılara olan yakınlığından bahsetti. Kızıltoprak konuşmasının devamında ise, “Bilindiği üzere 15 Temmuz tarihinden sonra sıkıntılı günler yaşadık. Bizler de mülki amirler olarak karşı durduk ve hayatın normal akışını devam ettirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çerkezköy Tokatlılar Derneğinin yaptığı bu etkinlikte inşallah hayırlar getirir.” dedi.

UTOĞLU AĞA OLDU

Öte yandan Piknik Şöleni Ağası da Adem Utoğlu oldu. Açık arttırma usülü yapılan ağalığı Utoğlu alırken, ikinci ağa da Adem İçli oldu.

SANATÇILAR İLE EĞLENDİLER

Piknik şöleni daha sonra Tokat’ın yöresel sanatçıları Ünzile Tekin ve Nevzat Ak’ın şarkıları ile devam etti.
Editör: TE Bilisim