Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi'nin (TESUS) rehabilitasyonu projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlandığını ve özel toplu taşıma araçlarının halka hizmet vermeye başladığını kaydetti. TETUS kapsamında Kapaklı’da  2 adet minibüsün dönüşümü gerçekleştirildi ve dönüşüm ile ilgili karar UKOME Kurulunda görüşülerek onaylandı.

TOPLU TAŞIMADA DÖNÜŞÜM BAŞLADI

TETUS kapsamında Kapaklı’da 2 adet minibüsün dönüşümünün gerçekleştirildiğini ve dönüşüm ile ilgili kararın UKOME Kurulunda görüşülerek onaylandığını belirten yetkililer “Kapaklı İlçesi'nde faaliyet gösterecek 59 M 7166 ve 59 M 7193 plakalı araç sahipleri, il trafik komisyonu kararı ile gerekli izinleri almış ve TETUS yönetmeliğine uygun olarak araçlarını değiştirmiştir. UKOME kurulunda, 2 aracın da mevcut güzergahlarında kalmak şartı ile D4 Yetki Belgesinin `İl İçi Yetki Belgesi' olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir” dedi.

PROJE SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da TETUS projesi ile Tekirdağ halkının rahat, konforlu ve güvenli bir ortamda toplu ulaşımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Toplu Taşıma Sisteminin rehabilitasyonu projesinin sonuç vermeye başladığını kaydeden Albayrak “Proje kapsamında; TETUS kapsamında dönüşümler ilk olarak Kapaklı ilçemizden başladı. Kapaklı ilçesinde faaliyet gösterecek, TETUS yönetmeliğine uygun olarak araçlarını değiştiren iki araç sahibine UKOME Kurulu ile gerekli izin verildi. Araç sahipleri araçlarını tescil ettirdikten sonra Kapaklı ilçesinde hizmet vermeye başlayacaklar. Amacımız en kısa zamanda Tekirdağ il genelinde tüm ilçelerimizde dönüşümün sağlanması. Dönüşüm ile birlikte Tekirdağ, modern ve çağdaş bir toplu taşıma sistemine kavuşacak” dedi.
Editör: TE Bilisim