Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya’nın ihracat potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Trakya Kalkınma Ajansı önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği toplantıda Çerkezköylü iş adamlarına Çin’in giriş kapısı olan Hong Kong ve vaat ettiği imkânları tanıttı. Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) İstanbul Temsilcisi Perran Ersu, Hong Kong’a açılmanın ve burayı tanımanın en kestirme yolunun fuarlar olduğunu kaydetti.

Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya’nın ihracat potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Trakya Kalkınma Ajansı önceki gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği toplantıda Çerkezköylü iş adamlarına Çin’in giriş kapısı olan Hong Kong ve vaat ettiği imkânları tanıttı.

EN KESTİRME YOLU FUARLAR


 “Asya Pazarına Açılan Kapı: Hong Kong” konulu bilgilendirme toplantısına oda üyesi iş adamları katıldı. Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) İstanbul Temsilcisi Perran Ersu, toplantıda Hong Kong’u tanıtan bir sunum yaptı. Hong Kong’a açılmanın ve burayı tanımanın en kestirme yolunun fuarlar olduğunu kaydeden Ersu, Hong Kong’un 150 milyonluk orta sınıfa sahip ASEAN(  Brunei, Endonezya, Filipinler, Kamboçya, Laos, Malezya, Myanmar, Singapur, Tayland, Vietnam) ve 203 milyonluk orta sınıfa sahip Çin’e sadece 4.000 km uzakta olduğunu belirtti.

BİR TİCARET ÜSSÜ


Hong Kong’un bir ticaret üssü olduğunu kaydeden Ersu, toplantıya katılan iş adamlarının sorularını da yanıtladı. İş adamları ağırlıklı olarak mobilya, inşaat malzemeleri ve gıda ihracatıyla ilgili ihracat imkanları konusunda sorular yöneltti. Toplantının ardından Trakya Kalkınma Ajansı uzmanları ve HKTDC yetkilileri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mustafa Seçkin’i ziyaret etti. 
Editör: TE Bilisim