Çerkezköy Bakış - Sağlık Bakanlığı Değerlendirme ekibi tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette Bakanlık yetkilileri Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yaklaşık 1 yıldır yaptığı çalışmalarını değerlendirerek ‘Anne Dostu’ hastanesi unvanını verdi. Hastanedeki tüm doğumhanene personelleri ile Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fergan Genç, Trakya’nın ilk, Türkiye’nin ise 29’uncu ‘Anne Dostu’ hastane unvanını almakta emeği geçen tüm çalışan personele teşekkür etti. 

Genç, “Çerkezköy Devlet Hastanesi, Tekirdağ’da bir yıl içerisindeki doğumların yüzde 40’ı gibi ciddi bir oranını bünyesinde yapıyor. Bununla beraber ücretsiz gebelik okulu eğitimi ile beraber anne adaylarını doğru bir gebelik dönem geçirmesini sağlıyor. Bunun da meyvelerini ilk mezunlarımızı verdiğimizde aldık. Tam 101 annemizi gebelik okulundan mezun ettik” dedi.

Başhekim Genç, doğumhane hakkında da bilgi aktararak, “Hastanemiz, ‘Anne Dostu’ kapsamında 4 adet SDL (Sancı-Doğum-Lohusa) odası bulunuyor. Bu odalarda anne adaylarının kendilerini evlerinde hissetleri ve konforlu bir ortamda doğumlarını gerçekleştirilmesi sağlanıyor” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim