Çerkezköy Bakış- TREDAŞ'dan yapılan açıklamaya göre, TREDAŞ, elektrik dağıtım hizmeti sağladığı, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de yaklaşık 2 milyon kişiye kaliteli hizmet ve tedarik sürekliliği sunmayı amaçlıyor.
Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: TREDAŞ, müşterilerin kolay ve hızlı ulaştığı 186 Çağrı Merkezinde artan personel sayısı ile en iyi hizmeti vermek için 24 saat esaslı çalışmalarını sürdürüyor. TREDAŞ böylelikle 186 Çağrı Merkezinde, 2020 yılında toplam 1 milyon 500 bini aşkın çağrıyı karşılamış oldu. Bu rakam Dünya’da 81 ülke nüfusundan fazla bir sayıya denk geliyor.

MÜŞTERİ TALEPLERİNİN TAMAMI ÇÖZÜME KAVUŞTU

2020 yılında TREDAŞ 186 Çağrı Merkezine gelen toplam 604 bin adet talebin tamamı çözümlenirken, bu taleplerden bazıları; arıza, bakım onarım, aydınlatma, sayaç işlemleri, ve endeks okuma gibi başlıklarda çözümlendi.

2020’DE YAPAY ZEKA DÖNEMİ BAŞLADI

Avrupa elektrik dağıtım sektöründe bir ilk olan dijital asistan uygulamasını 2020 yılında devreye alan TREDAŞ, müşterilerin taleplerini saniyeler içinde alabiliyor. Google Asistan uygulaması ile entegre çalışan “TREDAŞ Enerjik”, müşterilerin sesli komutlarını da algılayarak elektrik dağıtım faaliyetlerinde her türlü bilgiyi müşterilerine aktarabiliyor. 2020 yılı içinde devreye alınan yapay zekaya talep de artarak devam ediyor. Kısa sürede on binlerce müşterinin başvurusunu alarak çözüme kavuşturan yapay zeka TREDAŞ Enerjik’ in ilerleyen dönemde kullanıcı sayısının artarak devam edeceği bekleniyor.

Editör: TE Bilisim