Çerkezköy Bakış - Veliköy Belediyesi Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çayhan Yıldırım, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇEŞİTLİ PROJELER SERGİLENDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Veliköy Belediyesi Ortaokulu Müdürü İnan Şit, “Öğrencilerde yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak amacıyla açılışı yapılan; 3 araştırma, 3 inceleme, 9 tasarım olmak üzere toplam 15 proje türünde, algoritma mantıksal tasarım, gıda ve gıda arzı güvenliği, tarım ve hayvancılık teknolojileri, değerler eğitimi, ekolojik denge, dil ve edebiyat, sağlıklı yaşam ve beslenme, kültürel miras, bilim tarihi ve felsefesi, arıtılmış, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, malzeme bilimi ve teknolojileri konularında hazırlanan projelerimizi sunuyoruz” dedi.

GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Ardından, halk oyunu ekibi öğrencileri Matematik öğretmeni Görkem Kesici koordinatörlüğünde hazırlamış oldukları Trakya yöresine ait gösterilerini sundular. Ardından İngilizce öğretmeni Hatice Ertürk koordinatörlüğünde hazırlanan Ege yöresine ait Zeybek gösterisi öğrenciler tarafından sunuldu.
Okul çapında düzenlenen Mangala müsabakalarında başarı gösteren öğrencilerin hediyelerinin Matematik Öğretmeni Fatih Uğantaş tarafından verilmesinin ardından Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, bilim şenliğinin hazırlanması ve gösterilerin sunulmasında yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Matematik Öğretmeni Görkem Kesici, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hasret Okumuş, İngilizce Öğretmeni Hatice Ertürk'e plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim