Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Atatürk Spor Salonunda düzenlene kongrede partililere seslenen Yüksel, “Bizler AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı bayrağını devraldığımız 3 Ağustos 2016 gününden bugüne kadar 17 ay’ı getire bıraktık. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin hemen ardından İl başkanlığı görevi tarafımıza tevdi edildi. Bir öncesi İl başkanımızın bıraktığı yerden devam ederek darbenin başarısız olması için hep beraber geceler boyu meydanlarda nöbet tuttuk. Aziz ve necip milletimizle çoluk, çocuk, genç, yaşlı Türk’ü, Kürd’ü, Laz’ı, Roman’ı birlikte saf tuttuk. El ele verdik, omuz omuza durduk. Bir olduk, iri olduk, diri olduk. Duruşunu hiç bozmayan milletimize, teşkilatlarımıza, ülke sevdalılarına, bayrak sevdalılarına, ezan ve ümmet sevdalılarına, kıymetli hemşehrilerime huzurlarınızda tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Buradan bir teşekkürü de özellikle Roman kardeşlerime yapmak istiyorum. Onları ayrıca zikrederek, pozitif ayrımcılık yapmak istiyorum. Roman kardeşlerimiz 15 Temmuz gecesinde, bu vatan, bu bayrak, bu ezanlar için nasıl canları pahasına meydanlara koştuklarına şahit olduk. Allah her birinden razı olsun.”dedi.

“BU DAVA İNANMIŞLARIN DAVASIDIR”
Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dava inanmışların davasıdır. Bu dava hak ile batılın savaşında her zaman galip gelecek hakkın yanında mücadele edenlerin davasıdır. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle hareket ediyor, bu bilinç ve şuur ile hareket ediyoruz. Davamızın lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve siz değerli Başbakanımız Binali Yıldırım’ın izinden gidiyoruz. Bu sayede ülkemizi ve milletimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bugün hep birlikte çok farklı bir AK Parti İl Başkanı misyonu ve vizyonu oluşturacağız. Temeline yine birlik ve beraberliği koyacağız. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Yarın da bu birlik ve beraberlik için gayret edeceğiz. Dostluklar zor kurulur. İnceciktir, naiftir çabuk kopabilir. O yüzden ne demiş Mevlana, ‘Dostlarımızı ne kalbimizle ne de aklımızla sevmeliyiz, dostlarımızı ruhumla sevmeliyiz. Zira kalp durur, akıl unutur ama ruh ne durur ne unutur.’ İşte biz birbirimizi ruhumuzla sevmeliyiz. Bizim böyle liderlerimiz olduğu sürece boyun bükmeye, eğilmeye hiç niyetimiz yok kimse kusura bakmasın.
“BİRLİKTE ÇALIŞMAK BAŞARIDIR”
Birlik içinde olanlar her işte muaffak olur. AK Parti bugün başarısını birlik be beraberlik içinde olmaya ve bu şekilde durmaya borçludur. Bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada durmak ilerlemektir. Birlikte çalışmak başarıdır. Bizler başarının sırrını bu şekilde açıklıyoruz. Ancak birliğimiz ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar olabilir. ‘Sen, ben desin efrad aradan birliği kaldır milletler için işte o zamandır demiş kıyamet’ Mehmet Akif Ersoy. ‘Birlik ve beraberlikte kuvvet, ayrılıkta sıkıntı ve felaket vardır’ demiş cennet mekan Abdulhamithan. Dikkat edeceğiz oyuna gelmeyeceğiz. Oyunu bozacağız. Bir çivi düşerse bir nal, bir nal düşerse bir at, bir at düşer, bir asker düşer, bir asker düşerse bir ordu düşer. Bir ordu düşerse bir vatan düşer. Nal’daki en sağlam çivi olacağız. Bizler o nalı da, o atı da, o askeri de, o orduyu da, o vatanı da düşürmeyeceğiz inşallah. Allah’ım şanlı bayrağımı indirtme. Ezanlarımız dindirtme, topraklarımızı düşman botuna çiğnetme, bizleri yürüdüğümüz bu kutlu yolda mahcup etme.
TEŞKİLATLARIMIZ HAZIR
Teşkilatlarımız hazır. Hemşehrilerimizin önünde söz veriyoruz. Allah’ın izniyle tüm performansımızı ortaya koyarak belediyeleri alacağız. Size ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğiz. Bizim motive olmamız için bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da bizlere destek olacağınızdan zerre şüphemiz yoktur. Değerli dava arkadaşlarım. Sözü benden sonraki değerli konuşmacılarımıza, reisimizin çok kıymetli yol arkadaşı, dava arkadaşı, can yoldaşı, köprülerle kıtaları, sevgisiyle gönülleri birbirine bağlayan, bugün burada bu konuşmayı yapmamda sizlerin huzurunda olmamada çok büyük emeği olan, bizim için çok kıymetli, çok değerli, ruhumuzla sevdiğimiz Sayın Binali Yıldırım’a bırakacağım. Sayın Başbakan’ım, 6. İl kongremizi, şehrimizi, bölgemizi, bizi ve teşkilatımızı yanlış bırakmadığınız için önce size çok değerli haziruna çok teşekkür ediyorum. Vatan için, millet için, ümmet için durmak yok.”dedi.

Akgün: Tam tersine çevirmeliyiz

AK Parti 6. Olağan İl Kongresinde, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, salonu dolduran partililere ve vatandaşlara seslendi.
Tekirdağ’ın nüfusunun 1 milyon olduğunu belirten Akgün, “O kadar çok yatırım var ki bunları sayacak vaktimiz yok. Trakya’nın en büyük yatırımı Ergene Havzası Eylem Planı 3,5 milyon katrilyona mal oldu. Hayrabolu yolumuzun temeli atıldı. Tekrar hayırlı olsun. Önümüzdeki 2019 yerel ve genel seçimlerine şimdiden hazırlanmalıyız. 12-0’ı tam tersine çevirip Tekirdağ belediyelerini ak belediyelere teslim edeceğiz. Tekirdağ’a bu kadar yatırımı yapan hükümetimize sonsuz teşekkürler.”dedi.

Doğan: Yatırımlar devam edecek
Kongrede, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırımlarından bahsetti.
 Doğan, “2003 yılından 2017 yılına kadar iki adet hastane, 10 adet aile hekimliği, 1 adet Ağız Diş Sağlığı Hastanesi yaptık. Şehir hastanemiz ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bununla beraber Muratlı ve Şarköy Hastanemiz 40 yataklı nitelikli hastane inşaatı da devam etmektedir. MEB olarak Tekirdağ’da hizmetlerimiz devam etmekte. 3 bin 129 derslik sayısı iki katına çıktı. Okullarımıza yapılan yatırımlar dahilinde her şey gençlerimiz için. Okul yatırımlarımız bu yılda tüm hızıyla devam edecektir.”dedi.

Yel: Türkiye’ye uzanan elleri kıracağız

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa yel, kongreye katılanlara ve salona sığmadığı için dışarıda bekleyen binlerce kişiye teşekkür etti.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Bugün Tekirdağ bambaşka, bugün düğünümüz var. Tekirdağ’da her alanda müthiş başarılara imza atmış ak kadrolar ve gönüllüler var. İktidara geldiğimiz günden bugüne kadar hizmet etmiş tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti denilince akla vefa gelir. 11 milyon üyesi ile Türkiye’ye damga vuran AK Parti üye sayılarını her gün artırmakta. Afrin’de tarih yazıyoruz. 80 milyon bir olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durarak Türkiye’ye el uzatan elleri kıracağız” dedi.


Çerkezköy’den çıkartma
AK Parti Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresine Çerkezköy ilçe teşkilatı ise çıkarma yaptı.  
Sabah çok sayıda partili, İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile birlikte otobüslerle Tekirdağ’a gitti. Burada ilçe teşkilatı salondaki yerini aldı. İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve delegeler oylarını kullandı. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Öğe, “İl başkanlığımız ve ilçe teşkilatlarımız ile birlikte 2019 seçimlerinde Büyükşehir belediyesi ile 11 ilçe belediyesine AK Parti bayrağını dikeceğiz” dedi.  

Editör: TE Bilisim